Termeljen az olajmező

2022. november 23., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Államfői szinten fogadták Bukarestben a Neptun Deep gázmező kitermelési jogát birtokló osztrák OMV-Petrom vállalat egyik vezetőjét.

  • Alfred Stern és Klaus Iohannis. Fotó: financialintelligence.ro
    Alfred Stern és Klaus Iohannis. Fotó: financialintelligence.ro

Klaus Iohannis arra kérte Alfred Stern ügyvezető igazgatót, hogy mielőbb kezdjék el a gázmező kitermelését, hiszen az úgynevezett offshore törvény hatályos és kedvező a befektetők számára. Az elnöki közlemény szerint az OMV vállalta, hogy a jövő év közepéig meghozza a kitermelés sorsáról szóló döntést. Az OMV a földgázmező 50 százalékát birtokolja, a másik fele a Romgaz állami gázvállalaté lett, miután tavaly októberben 1,06 milliárd dollárért megvette az amerikai Exxon 50 százalékos részesedését a Neptun Deep földgázmezőben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mitől tart leginkább az elhúzódó háború kontextusában?


eredmények
szavazatok száma 2322
szavazógép
2022-11-23: Pénz, piac, vállalkozás - :

Keresik a sikeres fiatal vállalkozókat

A Junior Business Club immár 10. alkalommal kívánja díjazni azokat a fiatal vállalkozókat, akik 2021-ben kiemelkedő eredményeket értek el.
2022-11-23: Belföld - :

Románia eleget tett kötelezettségeinek

Románia előrelépései elegendőek az Európai Unióhoz való csatlakozáskor életbe léptetett Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (MCV) keretében vállalt kötelezettségek teljesítéséhez, és minden értékelési kritérium megnyugtatóan lezárható – derül ki az Európai Bizottság tegnap közzétett jelentéséből. Az EB közölte, többé nem monitorozza Romániát az MCV keretében, csak az EU-ban általánosan alkalmazott uniós jogállamisági mechanizmus szempontjai alapján. A hírt nagy örömmel fogadta a román politikai elit.