A gyerekpénz is nő

2022. november 23., szerda, Belföld

A kormánykoalíció hétfői döntése értelmében január 1-jétől 5,1 százalékkal nő a gyermeknevelési pótlék, vagyis az inflációhoz igazítják azt.

Marcel Ciolacu, a PSD elnöke Facebook-bejegyzésben közölte a hírt. Az 5,15 százalékos emelést alkalmazva a 2–18 év közötti gyermekek esetében 255,4 lejre nő a gyerekpénz, valamint 630,6 lejre a kétéves korig járó támogatás. Jelenleg a gyermek kétéves koráig járó juttatás összege 600 lej, tehát 30 lejes emelés várható jövőtől. A 18 éves korig járó támogatás jelenleg 243 lej, ez 12 lejjel nő januártól.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2285
szavazógép
2022-11-23: Belföld - :

A székely himnusz énekelhető

Novák Eduárd sportminiszter tegnap Karácsonkőre látogatott, ahol az országos sportstratégiát mutatta be.
2022-11-23: Belföld - :

Kivonulna az Enel

Az olasz Enel csoport a kivonulását tervezi több országból, közöttük Romániából, így Európában az olasz és a spanyol piacra fognak összpontosítani – jelentette ki Alberto De Paoli, a vállalat pénzügyi igazgatója tegnap egy konferencián.