Kivonulna az Enel

2022. november 23., szerda, Belföld

Az olasz Enel csoport a kivonulását tervezi több országból, közöttük Romániából, így Európában az olasz és a spanyol piacra fognak összpontosítani – jelentette ki Alberto De Paoli, a vállalat pénzügyi igazgatója tegnap egy konferencián.

A vállalatvezető szerint az Enel csoport 21 milliárd euró értékben akar értékesíteni eszközöket, hogy csökkentse az adósságait, így hat országra fog összpontosítani. A legnagyobb olasz energiaszolgáltató Romániából, Argentínából és Peruból akar kivonulni, a tranzakciókat 2023 végéig szeretnék lezárni. A vállalat a következő három évben 37 milliárd eurót tervez beruházásokra fordítani abban a hat országban, ahol folytatják működésüket: Olaszországban, Spanyolországban, az Egyesült Államokban, Brazíliában, Chilében és Kolumbiában. Az Enelnek Romániában mintegy 3 millió ügyfele van.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2284
szavazógép
2022-11-23: Belföld - :

A gyerekpénz is nő

A kormánykoalíció hétfői döntése értelmében január 1-jétől 5,1 százalékkal nő a gyermeknevelési pótlék, vagyis az inflációhoz igazítják azt.
2022-11-23: Világfigyelő - :

SZNT: Kisebbségi jogokat a schengeni csatlakozásért!

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) arra kéri a schengeni térség tagállamainak külügyminisztériumait, hogy mielőtt Romániának felvételéről döntenének a schengeni térségbe, kérjenek tájékoztatást a romániai magyar egyházak és magyar érdekképviseleti szervezetek vezetőitől az alapvető emberi jogok, köztük a kisebbségi jogok romániai helyzetéről.