Lisznyóban megújul a kultúrotthon

2022. november 24., csütörtök, Közélet

Kívül-belül megújul Lisznyó hosszú ideje használaton kívül lévő kultúrháza, ahol Uzon község megbízásából néhány hónapja már dolgozik a kivitelező, akivel még februárban írták alá a kivitelezési  szerződést.

Az uniós forrásokból biztosított finanszírozás révén sikerült újrafödni az épületet, melyet ki is bővítettek, öltözőt, kazánházat, konyhát alakítottak ki benne, de új közösségi tereket is létrehoztak. Nem csupán az épületet korszerűsítik, rendezik annak környékét is, az udvart, a telket pedig bekerítik.

Az Uzon községhez tartozó településen más munkálatok is folyamatban vannak, nekiláttak egy ravatalozóház építésének. Ezt a beruházást teljes mértékben a helyi költségvetésből finanszírozzák. Bordás Enikő polgármester szerint a nagyközségben ez lesz a harmadik ravatalozó, az első Szentivánlaborfalván épült meg, a második Uzonban készült el még 2019-ben, a lisznyóit a tervek szerint jövőben kezdik használni. A következő ravatalozót Bikfalván szeretnék megépíteni, itt egyelőre arra vár az önkormányzat, hogy a református egyház az érintett területet átadja a munkálatok idejére – tájékoztatott a településvezető. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mitől tart leginkább az elhúzódó háború kontextusában?


eredmények
szavazatok száma 2323
szavazógép
2022-11-24: Közélet - Hecser László:

Visszatérnek a régi rendhez (Baróti közvilágítás)

Falvakon is a régi rend szerint fog működni a közvilágítás – döntött Barót tanácsa. Az elmúlt hetekben többször is felmerült, helyesen cselekedett-e vajon Benedek-Huszár János polgármester, amikor takarékoskodásra hivatkozva reggel és este egy-egy fél órával megrövidíttette a közvilágítást.
2022-11-24: Jegyzet - Váry O. Péter:

Eső (Városjáró)

Aki sokat jár, sokat lát. De van úgy, hogy nem lehet sokat járni. Mondjuk, tűző napsütésben nem kellemes róni az utcákat, tapicskolni az olvadásig áthevült aszfalton, törölni az egyfolytában a szembe beleszivárogni akaró izzadságot – bár, ahogy jobban belegondolok, még mindig kellemesebb, mint esőben, pláne az ilyen szemerkélős, a hideget a test minden zugába alattomosan becsempésző esőben, mint amilyen mostanság épp úrrá lett mifelénk.