Különleges szállítmány halad át Háromszéken

2022. november 24., csütörtök, Közélet

Részleges forgalomkorlátozást rendeltek el a hatóságok a Háromszéket átszelő országutakon, miután szerdán megyénkbe érkezett egy túlméretes szállítmány, amely csütörtökön is térségünkben folytatta útját.

  • Fotó: Ardelean György
    Fotó: Ardelean György

A regionális híd- és útügyi társaság tájékoztatása szerint a hatalmas tartályokat szállító kamionok Csíkszeredába tartanak. Szerdán Ojtoznál lépték át a megyehatárt, majd Kézdivásárhely felé, onnan pedig Réty irányába mentek tovább. A különleges szállítmányt Háromszéken a közlekedésrendészet kísérte. Útját csütörtökön is biztosították, amikor a hatalmas tartályok Réty felől Kökösbe indultak. Az útügyi társaság szerint a szállítmány innen Sepsiszentgyörgy felé vette útját, majd a 12-es országúton halad tovább Csíkszereda irányába. Az éppen érintett szakaszokról a rendőrség ideiglenesen más útvonalakra irányítja a járműforgalmat. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mitől tart leginkább az elhúzódó háború kontextusában?


eredmények
szavazatok száma 2322
szavazógép
2022-11-24: Közélet - :

Napirenden tartják a kétnyelvűséget

Az energiaválság és a szomszédban dúló háború miatt úgy tűnhet, hogy az anyanyelvhasználat, a kétnyelvűség kérdése mellékessé vált, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács folytatja ez irányú törekvéseit – jelentette ki tegnap Sepsiszentgyörgyön Sándor Krisztina.
2022-11-24: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Bankautomatából loptak, a rendőrség keresi őket / FRISSÍTVE: Feladták magukat az elkövetők /

Lopás miatt indított nyomozást a megyeszékhelyi rendőrség bűnügyi osztálya, miután november 15-én egy sepsiszentgyörgyi bankautomatából nagyobb összeget tulajdonítottak el illetéktelenül. A hatóság a lakosság segítségét is kérte az elkövető azonosítása végett, aki végül bűntársával együtt feladta magát.