Tilos a trágyázás

2022. november 29., kedd, Gazdakör

A törvényes előírások értelmében márciusig tilos a földeken a tápanyag-utánpótlás, legyen az műtrágya vagy természetes trágya.

Ezt a vizek mezőgazdasági forrásokból való nitrites szennyezése elleni országos program írja elő, amely minden gazdálkodóra kötelező érvényű. A tiltás kezdete és vége, illetve időtartama a földrajzi elhelyezkedés szerint változó. Az alacsony fekvésű területeken a tiltás november 15-én kezdődik és jövő év március 15-éig tart. Dombos vidéken a tiltás kezdete november 10. és a vége március 20. A hegyvidéki területen a tiltás hamarabb kezdődött, november 5-én, és egészen március 25-ig tart. Az előírások alól létezik kivétel is: az őszi kultúráknál, illetve azoknál a növényeknél, amelyek vetése a tiltott időszakban, kora tavasszal történik, engedélyezett legtöbb 50 kilogramm aktív nitrogén kiszórása műtrágya formájában. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1771
szavazógép
2022-11-29: Gazdakör - Incze Péter:

Eredményhirdetés a partnerségek és helyi piacok támogatásánál (Vidékfejlesztés)

A megyei vidékfejlesztési hivataltól kaptuk a hírt, hogy múlt kedden a Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség nyilvánosságra hozta a sikeresen pályázók névsorát a 16.4-es, A piaci szereplők partnerségi kapcsolatainak és a helyi piacok kialakításának támogatása nevű intézkedésnél. Kovászna megyéből kilenc pályázatot tettek le, ebből nyolc sikeres volt.
2022-11-29: Gazdakör - :

Visszaesett a húspiac

Az országos statisztikai hivatal adatai szerint egyre kevesebb élő állatot vágnak Romániában – az adatsor egyben a fogyasztás visszaesését is tükrözi.