Visszaesett a húspiac

2022. november 29., kedd, Gazdakör

Az országos statisztikai hivatal adatai szerint egyre kevesebb élő állatot vágnak Romániában – az adatsor egyben a fogyasztás visszaesését is tükrözi.

Ez év szeptemberében a levágott szarvasmarhák száma 4,3 százalékkal alacsonyabb a tavaly szeptemberihez képest. Sertéseknél a darabszám csökkenése ennek fele, 2,1, a juhféléknél azonban háromszorosa, 12,6 százalékos. Egyedül a szárnyasoknál jobb a helyzet, a levágott szárnyasok száma idén szeptemberben 4,7 százalékkal nagyobb volt, mint tavaly szeptemberben. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1771
szavazógép
2022-11-29: Gazdakör - :

Tilos a trágyázás

A törvényes előírások értelmében márciusig tilos a földeken a tápanyag-utánpótlás, legyen az műtrágya vagy természetes trágya.
2022-11-29: Gazdakör - Incze Péter:

Életbe lépett az új forgalmazási törvény (Tej és tejtermékek)

Klaus Johannis államelnök múlt szerdán aláírta a tej és tejtermékek forgalmazására vonatkozó 307-es törvényt, mely november 20-tól érvénybe lépett. Az új törvény az uniós előírásokhoz igazodik, és közvetlen célja a fogyasztók hiteles tájékoztatása.