Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2008. december 23., kedd, Belföld

KÉT SZÉK KÖZT A PAD ALATT. Az RMDSZ kizárta soraiból Benedek Imre Maros megyei képviselőt, és megvonta tőle a politikai támogatást — jelentette be vasárnap Marosvásárhelyen Bíró Rozália SZKT-elnök, rámutatva: Benedek Imre ,,felbecsülhetetlen károkat okozott az RMDSZ-nek" a törvényszékre benyújtott keresetével, melynek nyomán érvénytelenítették az RMDSZ által a 43-as külföldi választókörzetben megszerzett mandátumot, azaz Kötő József képviselői mandátumát.

Az RMDSZ Maros megyei képviselői felrótták Benedek Imrének, hogy egyedül lendült akcióba, hogy ,,erkölcsi károkat okozott a szövetségnek". A mandátumügyben a frakció fellebbez. A tanácskozásról távozó Benedek Imre a sajtónak azt nyilatkozta, nem hagyja annyiban a dolgot, fellebbezni fog a döntés ellen. Amennyiben az SZKT határozata végleges marad, Benedeknek a Maros Megyei Tanácsból is távoznia kell, ahol jelenleg RMDSZ-képviselő. (RMDSZ-tájékoztató)

ÁRULÁST KIÁLTANAK A LIBERÁLISOK. Cătălin Predoiu jelenlegi igazságügy-miniszter elfogadta, hogy a tárca vezetője legyen a Boc-kormányban is. Bár felfüggesztette liberális párttagságát, a liberálisok elnöke megbocsáthatatlannak tartja, hogy volt minisztere elfogadta a szocdem—demokrata-liberális-koalíció ajánlatát. Călin Popescu Tăriceanu politikai erkölcstelenségnek tartja volt minisztere döntését, és Băsescu kezét látja a dologban. Ugyanolyan húzás, mint korábban a Román Hírszerző Szolgálat és a Külföldi Hírszerzés vezetőinek kinevezése — véli a volt miniszterelnök. Az államfő akkor is azt állította a közvélemény előtt, hogy a szolgálatokat olyan pártok tagjai vezetik, akik ellenzékben vannak. Tăriceanu elmondta, pénteken több ízben beszélt Predoiuval, azt tanácsolta, ne fogadja el a miniszteri széket, hisz egy politikai kormányban volt miniszter, és a politikai erkölcs szempontjából tette megmagyarázhatatlan. Cătălin Predoiu meghallgatása utáni nyilatkozataiban azt állította, hogy az igazságszolgáltatás reformja érdekében maradt a tárca élén, egyik fő célkitűzése, az ágazat monitorizálásának megszüntetése érdekében. (Realitatea)

MITREA MÉRGES. A szocdemek körében sincs béke és nyugalom, Mircea Geoană azzal, hogy ragaszkodott Dan Voiculescu szenátusi alelnöki tisztségéhez, halálosan megsértette az ugyanezen székre pályázó Miron Mitreát. Szűk körben kijelentette, addig nem nyugszik, míg ki nem töri Geoană nyakát — írja az Evenimentul zilei.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 946
szavazógép
2008-12-23: Közélet - x:

Karácsonyi meglepetések (A múlt hét) — Kuti János

Így, karácsony táján mindig van valami, amivel meglepnek minket. Az az igazi meglepetés, hogy sejtelmünk sincs róla, mi sül ki majd belőle. Ezért főleg utólag lepődünk meg. Idén az új kormány mellett főleg ígéreteket kaptunk. Mindenféle bér-, és nyugdíj,- gyermeksegély-emelés, áfacsökkentés lesz, az ígéretek szerint. Csak ennek árát más formában nehogy szokás szerint a mi zsebünkből operálják ki.
2008-12-23: Belföld - Farcádi Botond:

Belföldi hírek

Tojással dobálták meg Iliescut
Tojással dobálták meg Ion Iliescu volt államfőt az 1989-es forradalom évfordulója alkalmából rendezett megemlékezéseken. Az 1989-es rendszerváltás utáni Románia első államfője az egykori központi bizottság előtti téren rendezett megemlékezésen vett részt, ahol egy 78 éves nyugdíjas fejezte ki tojásokkal elégedetlenségét. Az egyik szétloccsant tojás kissé összekente a volt államfő kabátját.