BirkózásHét dobogós helyezés Korondról

2023. január 25., szerda, Sport

Hét dobogós helyezéssel tértek haza Korondról a megyeszékhelyi Sepsi ISK birkózói, akik az elmúlt hétvégén a Lőrincz Márton Nemzetközi Birkózóversenyen léptek szőnyegre.

  • Fotó: Facebook / Szász Attila
    Fotó: Facebook / Szász Attila

Az elmúlt hétvégén Korondon rendezték meg az ifjúsági III–IV–V. korosztály számára kiírt Lőrincz Márton Nemzetközi Birkózóverseny huszonegyedik kiadását, amely a hargitai település 1911. október 28-án született olimpiai bajnokának állít méltó emléket. A hagyományos, a romániai, valamint a külföldi klubok körében nagyon népszerű viadalon idén összesen tizenhat – hat magyarországi és tíz hazai – csapat vett részt, köztük a megyeszékhelyi Sepsi ISK is (edző: Kertész Dávid, Hatos Péter és Kertész Mátyás).

A zaláni és mikóújfalusi szatellitcsapataival karöltve a sepsiszentgyörgyi sportiskola húsz birkózóját nevezte a rangos megmérettetésre, ahonnan hét dobogós helyezéssel tértek haza. A háromszékiek legjobb eredménye Sándor Tímeához fűződik, aki nem talált legyőzőre, második lett Román Kincső, míg a pódium legalacsonyabb fokára Bacz Anita, Székely Emília, Nyitrai Gréta, Sándor Dorka és Sándor Tamás állhatott fel. Kisdöntőt veszítve Ruzsa Eduárd, Paizs Barna, Nagy Botond és Nagy Magor az ötödik helyen zárta az emlékversenyt. A szentgyörgyi együttesből továbbá kitűntek még Delne Csaba, Ilyés Szabolcs, Pacurici Milán, Pacurici Ádi, Varga Hunor, Gergely István, Szász Erik, Kolcza István és Józsi Csongor is, akik bár nem értek el helyezést, bravúrosan harcoltak. (tif)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2023-01-25: Sport - :

Dánia lesz a magyarok ellenfele a negyeddöntőben (Férfi kézilabda, világbajnokság)

A címvédő Dánia lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele a mai stockholmi negyeddöntőben az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A 19 órakor kezdődő mérkőzést a Digi Sport 3 közvetíti.
2023-01-25: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató
ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ. A magyar kultúra napja alkalmából szervezett körútján Tompa Andrea kolozsvári születésű, jelenleg Budapesten élő író január 26-án, csütörtökön 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében találkozik az olvasókkal. A szerzővel Pieldner Judit irodalomtörténész beszélget.