SepsiszentgyörgyHamarosan kezdik a járdaépítést

2023. január 25., szerda, Közélet

A közbeszerzési eljárás megtörtént, ha nem lesz fellebbezés, és az idő is megengedi, akár már februárban is elkezdődhet a járdák kiépítése az Oltmező és a Păiuș David utcában – közölte Antal Árpád polgármester, de több nagyobb forgalmú utca javítását is tervezik idén, és más beruházásokra is sor kerül.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Az Oltmező utca járdáira már 2014-ben pályáztak uniós támogatást, ezt jövőben kell lezárni. Ugyancsak évekkel ezelőtt állítottak össze több más iratcsomót is, ezek kivitelezése részben a sok kormányváltás miatt késett meg, de idén már több minden jut el a városlakók által is látható szakaszba – magyarázta az elöljáró.

Elsőként a mobilitási tervet említette: meg fognak érkezni az első elektromos buszok, bővítik a buszjáratokat, elkészül a helyi szállítási vállalat új telephelye, bicikliutak épülnek és fontos utcák korszerűsítését kezdik el vagy fejezik be: a Csíki, valamint a Stadion, a Gyár, a Nicolae Iorga és a Grigore Bălan utcáét. Ezekre nagyon sok önrészt kell majd fizetni, de a polgármester bízik abban, hogy kevés szerződést kell felbontani a kivitelezőkkel. A legtöbb munkálat tavasszal kezdődik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2087
szavazógép
2023-01-25: Közélet - Bodor János:

The Duke of Edinburgh’s díjátadó gála (Zabola)

A zabolai Mikes-birtok festői környezetében díjazták pénteken este azokat a háromszéki fiatalokat, akik sikeresen teljesítették a 2022. évi The Duke of Edinburgh’s International Award (DOFE) személyiségfejlesztő programot.
2023-01-25: Közélet - Fekete Réka:

Középiskolások jelentkezését várják (Mathias Corvinus Collegium)

Január végéig jelentkezhetnek a középiskolások a Mathias Corvinus Collegium (MCC) iskola mellett végezhető ingyenes képzési programjába, amely Háromszéken második éve működik, jelenleg több mint kétszáz résztvevővel.