KézdivásárhelyKisebb munkálatokkal folytatják

2023. január 25., szerda, Közélet

Kisebb munkálatokkal ugyan, mint tavaly, de idén is folytatják a javítást, korszerűsítést Kézdivásárhely vízhálózatán. Többek között idén kerül majd sor a Kert utcára is.

  • Az 1918. december 1. utca. A szerző felvétele
    Az 1918. december 1. utca. A szerző felvétele

Idén a Kert utcára figyel az önkormányzat, a terv az, hogy a lehető leggyorsabban felújítsák itt a vízvezetéket, az Anghel Saligny programból ugyanis lenne pénz arra, hogy az utcát leaszfaltozzák. Ha a Kert utcában végeztek, a Luther Márton utcában folytatnák a munkát, ahol a közművesítést megkezdték ugyan, de nincs befejezve – tájékoztatott Bokor Tibor polgármester. Ez utóbbi azért is fontos, mert az evangélikus egyház bölcsődét épít, amit rá kell csatlakoztatni a hálózatra. Az elöljáró azt tervezi, hogy a December 1. utcában is kicserélik a vezetéket, a Penny Áruháztól a Dózsa György utcáig tartó szakaszról van szó. „Ezen a részen szörnyű állapotban van a járda, azért nem nyúltunk hozzá, hogy ne kelljen feltörni. A kérdés az, hogy ez a munkálat belefér-e a cég idei munkaprogramjába. Amennyiben sikerülne, új járda készülne a Bem József utcáig, és biciklisávot is kialakítanánk, hiszen bőven van hely” – magyarázta Bokor Tibor.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2023-01-25: Közélet - Iochom István:

Megsemmisítik a Beke Istvántól elkobozott petárdákat

Január 19-én a bukaresti táblabíróságon jóváhagyták a táblabíróság mellett működő büntetés-végrehajtó iroda kérését, melyben a Beke–Szőcs-perben a 2017/67-es ítéletvégrehajtás ellen emeltek kifogást. A bírói testület megállapította, hogy a Beke Istvántól 2015. november 30-án elkobozott pirotechnikai eszközöket – főleg petárdákat és tűzijátékokat – azzal a céllal foglalták le és helyezték megőrzésre a jigăliai 02571-es számú katonai egységnél, hogy azokat megsemmisítsék. A bíróság határozata nyomán a Bekétől elkobozott javakat – javarészt akkori vállalkozása árukészletét – meg fogják semmisíteni.
2023-01-26: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, anyós, nagymama, a székelytamásfalvi születésű özv. BEDER GYÖRGYNÉ LADÁNYI VILMA nyugalmazott tanítónő életének 86. évében 2023. január 24-én csendesen elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait január 27-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a barátosi ravatalozóháztól.
Részvétfogadás január 26-án 17 órától, valamint a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
20807