Ha a helyzet fenntarthatatlanná válik

2023. január 27., péntek, Belföld

A kormány akkor fogja újra bevezetni az üzemanyagár-kompenzációt, ha „a helyzet fenntarthatatlanná válik a polgárok és a gazdaság számára” – jelentette ki újságírói kérdésre válaszolva tegnapi sajtótájékoztatóján a pénzügyminiszter.

Adrian Câciu elmondta, hogy a kormány korábban is a gazdaság alakulásának függvényében mérlegelte a döntéseit, és akkor lépett közbe, amikor „a dolgok elviselhetetlenné váltak”. Câciu szerint szükség esetén lesz miből fedezni az üzemanyagár-kompenzáció költségeit. Arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a kormány mekkora árszint fölött tekinti majd indokoltnak a kompenzációt, arra hivatkozva, hogy nem akar „hamis várakozásokat kelteni”.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1292
szavazógép
2023-01-27: Belföld - :

Megelőzhető lett volna a halálos kutyatámadás?

Cáfolta szerda esti közleményében az állatvédelmi felügyelet (ASPA) a bukaresti hatodik kerületi polgármester, Ciprian Ciucu állítását, miszerint január 14-én nem szálltak ki a Morii-tó környékére, ahol szombaton a halálos kimenetelű kutyatámadás történt.
2023-01-27: Belföld - :

Lesz gázolaj-támogatás

Nicolae Ciucă miniszterelnök a tegnapi kormányülés elején bejelentette, hogy a kabinet idén is nyújt támogatást a mezőgazdaságban felhasznált gázolajra.