LabdarúgásJövő keddre halasztották az ügyet

2023. március 2., csütörtök, Sport

Nem hozott döntést csütörtökön a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fellebbviteli bizottsága a Sepsi OSK–FC U Craiova élvonalbeli bajnoki mérkőzés ügyében, így továbbra is a fegyelmi bizottság ítélete van érvényben, amely szerint a háromszéki klub zöldasztalnál győzött. Az érintettek meghallgatását követően új időpontra, jövő keddre halasztották az ügyet.

  • Fotó: Tókos Csaba
    Fotó: Tókos Csaba

A Sepsi OSK–FC U Craiova mérkőzésen történteket ezúttal a fellebbviteli bizottság tárgyalta. A találkozót január 29-én a vendégszurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt Andrei Chivulete lefújta, február 15-én pedig a fegyelmi bizottság zöldasztalnál a székelyföldi csapatnak ítélte a győzelmet (3–0). Emellett mindkét együttes pénzbüntetést kapott, a craiovai gárdának 22 500 lejt kell befizetnie, míg a háromszéki alakulatot szervezői hiányosságok miatt 25 ezer lejre bírságolták. Az olténiai klub vezetősége fellebbezett a döntés ellen, többek között játékvezetői tévedésre hivatkozva szeretnék, ha megváltoztatnák az első határozatot.

A Gazeta Sporturilor szerint a sepsiszentgyörgyi klub egy új bizonyítékkal rukkolt elé, amely alapján a mérkőzés játékvezető által diktált első megszakításakor a házigazda biztonsági szakembere kapcsolatba lépett a stadionban tartózkodó csendőrség vezetőjével. Az illető a rendfenntartók néhány képviselőjét a vendégszektorba küldte, hogy megbizonyosodjanak arról, nem fajul el jobban a helyzet, ezt követően pedig úgy döntöttek, nem szükséges a lelátó kiürítése. A Sepsi OSK így próbált védekezni szervezőként, miután a Craiova nehezményezte, hogy az ultrákat nem utasították ki a stadionból. A sepsiszentgyörgyi klub így is kívánja bizonyítani, hogy betartotta a szövetség versenykiírását, amely a kiürítés feltételeiről rendelkezik. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2088
szavazógép
2023-03-02: Máról holnapra - Nagy D. István:

A Nagy Testvér új játéka?

A jogelvek felől nézve bizonyosan teljesen igaza van az alkotmánybíróságnak, hogy sem alaptörvénybe nem ütközik, sem a polgárok szabadságát nem korlátozza a kihirdetés előtt álló úgynevezett kiberbiztonsági törvény.