Lehet kérvényezni a támogatásokat

2023. március 7., kedd, Gazdakör

A február 28-i, 168-as Hivatalos Közlönyben megjelent az a miniszteri rendelet, amely a 2023 és 2027 közötti időszakban az új stratégiai tervben foglalt mezőgazdasági (növényter­mesztési és állattenyésztési) támogatásokat, azok jogosságát, a megszerzéshez szükséges dokumentumokat és a kifizetések feltételeit tartalmazza.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A támogatási kéréseket az APIA március 1-jétől fogadja. A növénytermesztőknek és állattenyésztőknek a támogatások elnyerése érdekében egy sor újabb feltételt kell betartaniuk. Újdonság az ökosémák bevezetése ettől az évtől. Ezek kiegészítő támogatások, csak akkor fizethetők, ha az igénylő vállalja bizonyos előírások betartását. A támogatási kérések május 15-ig nyújthatók be levonás nélkül. Azt követően még 25 napig fogadnak kérést, de minden késedelmi napra 1 százalékos leütést alkalmaznak. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1869
szavazógép
2023-03-07: Gazdakör - Incze Péter:

Új feltételek támogatást igénylő állattenyésztőknek

Idéntől azoknak az állattenyésztőknek, akik APIA-s támogatásokat szeretnének kapni, új gazdálkodási követelményeket is teljesíteniük kell. Ezeket az ún. SMR 9-es és SMR 11-es vállalásokban írják le.
2023-03-07: Gazdakör - :

Bodzavidéki gazdatalálkozó

A héten folytatják a megyében a gazdatalálkozók sorát, pénteken 10 órától a bodzavidéki gazdáknak szerveznek régiószintű találkozót a Bodzafordulóhoz tartozó Virágospatakon (Floroaia) a művelődési házban – közölte Könczei Csaba parlamenti képviselő.