AsztaliteniszNépes mezőnnyel zajlott le a Rákos Kupa

2023. március 15., szerda, Sport

A rendszeresen megszervezett versenyeiben él az erdővidéki amatőr asztalitenisz-közösség, amely az elmúlt hét végén Felsőrákoson gyűlt össze újra, hiszen ott tartották meg a hagyományos Rákos Kupa legújabb kiírását. A viadal kettős hazai sikerrel zárult, az 50 év alatti korosztályban az ifjabb, míg az 50 év fölöttiek kategóriájában idősb Pethő Mihály diadalmaskodott.

  • Fotó: Pexels
    Fotó: Pexels

Az elmúlt hét végén a labdapattogástól, a versenyzők hangjától és a szurkolók morajától volt hangos a felsőrákosi kultúrotthon, ahol a hagyományos Rákos Kupa 2023-as kiírását tartották meg. Ahogy már megszokhattuk, a viadalt két korcsoportban hirdették meg a szervezők, szoros meccsekből, látványos labdamenetekből és rengeteg izgalomból ezúttal sem volt hiány. Az egész napos megmérettetés kettős hazai diadallal zárult: az 50 év alattiak versenyében ifjabb Pethő Mihály nem talált legyőzőre, míg a 50 év fölöttiek kategóriáját édesapja, idősb Pethő Mihály nyerte meg. A két első helyezett a torna végén egy szuperkupa-meccset vívott egymással, ami a fiatalabbik Pethő diadalát hozta el. A verseny végén három különdíjat is kiosztottak: a felsőrákosi Pethő Katalin lett a legjobb női versenyző, a nagybaconi Peszternák László (67) a legidősebb, míg a nagyajtai Korodi Krisztián (12) a legfiatalabb résztvevőnek járó elismerést vehette át.

Az eredmény: * 50 év alatt: 1. ifj. Pethő Mihály (Felsőrákos), 2. Bartha László (Kurtapatak), 3. Canea-Kocsis András (Kézdivásárhely), 4. Barta Zsolt (Nagyajta), 5. Pál Ábel (Sepsiszentgyörgy), 6. Korodi Csaba (Nagyajta) * 50 év fölött: 1. id. Pethő Mihály (Felsőrákos), 2. Nagy István (Mikóújfalu), 3. Barta István (Nagyajta), 4. Szakács Sándor (Sepsiszentgyörgy), 5. Bordás László (Szentivánlaborfalva), 6. Pál Attila (Sepsiszentgyörgy).

A Rákos Kupa támogatói: Építőmesterek, Házkovácsok, Autocompres, Ba­rót Polgármesteri Hivatala, Komporály Ferenc, Noda Sándor, Fitori Zoltán. (tif)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2090
szavazógép
2023-03-15: Sport - :

Három győzelemnél tartanak (Teremlabdarúgás)

A tizenkilenc év alattiak számára kiírt teremlabdarúgó Elit Ligában érdekelt KSE Futsal vezeti a sorozat első csoportját, miután a céhes városiak szombaton hazai környezetben négygólos különbséggel nyertek a Futsal Ceahlăul Piatra Neamț alakulatával szemben. A kék-fehérek korábban a Viitorul Dărăbani és a Fortius 2014 Buzău gárdáját is legyőzték.
2023-03-15: Sport - :

Lemondta a válogatottságot (Labdarúgás)

Négy hónappal a női labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt Marozsán Dzsenifer bejelentette, hogy a jövőben nem lép pályára a német válogatottban, és csak a klubjára koncentrál. A német szövetség közlése szerint az április 11-én Nürnbergben sorra kerülő, brazilok elleni találkozó lesz a 30 éves játékos búcsúmérkőzése, egyben a 112. fellépése a nemzeti együttesben.