LabdarúgásLemondta a válogatottságot

2023. március 15., szerda, Sport

Négy hónappal a női labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt Marozsán Dzsenifer bejelentette, hogy a jövőben nem lép pályára a német válogatottban, és csak a klubjára koncentrál. A német szövetség közlése szerint az április 11-én Nürnbergben sorra kerülő, brazilok elleni találkozó lesz a 30 éves játékos búcsúmérkőzése, egyben a 112. fellépése a nemzeti együttesben.

  • Marozsán Dzsenifer. Fotó: AFP
    Marozsán Dzsenifer. Fotó: AFP

„A 2022 elején elszenvedett súlyos térdsérülésem után úgy érzem, eljött az idő, hogy befejezzem a válogatott pályafutásomat” – fogalmazott a budapesti születésű középpályás. A német válogatott volt csapatkapitánya tavaly áprilisban a szerbek elleni vb-selejtezőn térdszalagszakadást szenvedett, és emiatt ki kellett hagynia a tavaly nyári angliai Európa-bajnokságot is.

„Bár a klubomban ismét játszom, a térdem már nem a régi. Rengeteget kell dolgoznom azért, hogy az összes edzésen és mérkőzésen megfelelően tudjak teljesíteni. Egyszerűen úgy érzem, túl sok lenne, hogy még a válogatott meccsekre is felkészüljek és tornákon játszak” – indokolta a döntését Marozsán Dzsenifer.

A labdarúgó – a négyszeres magyar válogatott Marozsán János lánya – 2007-ben, az 1. FC Saarbrücken együttesénél kezdte felnőtt karrierjét, majd 2009-ben az 1. FFC Frankfurthoz igazolt. 2016 óta a francia élvonalbeli Lyon futballistája, közben 2021-ben fél évig az egyesület amerikai partnerklubjánál, az OL Reign csapatánál szerepelt kölcsönben.

Marozsán 33 gólt szerzett a német válogatottban, amellyel 2013-ban Európa-bajnok, 2016-ban Rio de Janeiróban pedig olimpiai bajnok lett. A Bajnokok Ligáját hatszor nyerte meg, négyszeres francia bajnok. Háromszor, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben Németország legjobb női labdarúgójának választották.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint felbomlik-e a kormánykoalíció a jövő évi választások előtt?
eredmények
szavazatok száma 240
szavazógép
2023-03-15: Sport - :

Népes mezőnnyel zajlott le a Rákos Kupa (Asztalitenisz)

A rendszeresen megszervezett versenyeiben él az erdővidéki amatőr asztalitenisz-közösség, amely az elmúlt hét végén Felsőrákoson gyűlt össze újra, hiszen ott tartották meg a hagyományos Rákos Kupa legújabb kiírását. A viadal kettős hazai sikerrel zárult, az 50 év alatti korosztályban az ifjabb, míg az 50 év fölöttiek kategóriájában idősb Pethő Mihály diadalmaskodott.
2023-03-15: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

A turista szemével fejleszteni (Turizmus)

Jelentős szemléletváltásra kerül sor idén a turizmusban, hiszen egy tavalyi sürgősségi kormányrendelet értelmében év közepéig adott desztinációk menedzsmentjének céljával közhasznú egyesületek alakulnak – derült ki az ágazat helyi képviselőinek sajtótájékoztatóján. A szakemberek szerint ennek következtében szintet léphet a turisztikai ágazat, Háromszék, de egész Székelyföld vonatkozásában pedig már korábban megalapozták ezt a lehetőséget.