Labdarúgás, SuperLigaTét a felsőházi rájátszásba jutás!

2023. március 16., csütörtök, Sport

Sorsdöntő mérkőzést rendeznek a Sepsi OSK Arénában, ugyanis ma 21 órától összecsap a Sepsi OSK és az FC U Craiova a SuperLiga 23. fordulójában. A Román Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottságának múlt heti döntése értelmében a január 29-én a vendégszurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt lefújt mérkőzést játsszák újra. A felsőházi rájátszást jelentő hatodik hely megszerzése érdekében a sepsiszentgyörgyi csapatnak mindenképp győznie kell, míg az olténiai együttesnek elég a döntetlen. A találkozót a bukaresti Radu Petrescu vezeti.

  • Fotó: Tókos Csaba
    Fotó: Tókos Csaba

A múlt heti döntés értelmében elvették a háromszéki csapattól a február 15-én, a fegyelmi bizottság határozata után zöldasztalnál kiosztott három pontot, így a sepsiszentgyörgyi együttes helyet cserélt a táblázatban az olténiai alakulattal, amely 40 ponttal hatodik, míg a székelyföldi gárda 39 ponttal hetedik. Mivel a múlt hétvégén, az alapszakasz utolsó fordulójában mindkét csapat vereséget szenvedett, a Sepsi OSK Bukarestben, az FC U Craiova Nagyszebenben, így az egymás elleni újrajátszott mérkőzés dönt a felsőházi rájátszásba jutásról. Január 29-én fél órát sem tartott a meccs, ugyanis Andrei Chivulete a vendégszurkolók xenofób megnyilvánulása miatt először félbeszakította, majd a 26. percben lefújta a találkozót.

A háromszéki és a Dolj megyei alakulat eddig négyszer találkozott az élvonalban, egy döntetlen mellett kétszer a székelyföldi csapat diadalmaskodott, míg legutóbb, tavaly augusztusban az olténiai együttes győzött. Cristiano Bergodi legénysége ebben az évben mindössze egy mérkőzést tudott megnyerni, négyszer döntetlent játszott és háromszor kikapott, míg Nicolo Napoli csapata 2023-ban csak egyszer maradt alul, ötször győzött és kétszer osztozott a pontokon, így a téli szünet után ledolgozta kilencpontos hátrányát, ráadásul meg is előzte a székelyföldi együttest.

„A craiovai csapathoz hasonlóan nekünk is három napunk volt felkészülni a hétfői mérkőzés után. Beszéltem a labdarúgókkal, mentálisan rendben vagyunk, fizikailag regenerálódtunk, úgyhogy készen állunk erre a sorsdöntő találkozóra. A játékosok tudatában vannak annak, hogy csak győzelem esetén végezhetünk a hatodik helyen. Úgy gondolom, ezen a meccsen nincs szükség különösebb motivációra, a Craiova elleni mérkőzés már önmagában elég ösztönző kell legyen, ugyanis hatalmas a tét. Ebben az évben voltak hullámvölgyeink, viszont a Craiova kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. A jobb csapat felsőházba jut, míg a másik az alsóházban folytatja. Az örülhet a végén, akinek a játékosai jobban kezelik a nyomást” – mondta Cristiano Bergodi vezetőedző.

A Sepsi OSK Stadionban csak a hazai szurkolók vehetnek részt a mérkőzésen, mivel a múlt héten a fellebbviteli bizottság helybenhagyta a craiovai drukkerek hat, idegenbeli meccsre érvényes eltiltását. Ennek ellenére szárnyra keltek olyan hírek, hogy az olténiai szurkolók így is Sepsiszentgyörgyre utaznak. Emiatt a Sepsi OSK úgy határozott, hogy csak a Szurkolói Kártyával rendelkezők válthatnak jegyet, illetve azok a szurkolók, akik január 29-én részt vettek a félbeszakadt találkozón, és ezt bizonyítani tudják, ingyenes belépőt kapnak a mai mérkőzésre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint mikor bontják le az úzvölgyi katonatemetőben felállított betonkereszteket?eredmények
szavazatok száma 367
szavazógép
2023-03-16: Közélet - Fekete Réka:

Egy asztalnál Petőfi Sándorral

Kora reggel érkeztünk a Szabadságcsarnokba, egykori nevén a Pilvax kávéházba Vasvárival, Jókaival és a többiekkel. Tudtuk, mi a dolgunk, indulnunk kell – emlékezne vissza Petőfi Sándor ama esős szerdai napra. És indultak a forradalomba, a szabadságharcba. Százhetvenöt esztendővel később a korabeli fiatal értelmiségiek törzshelyének számító Pilvax kávéház hangulatát idéző, de a jelenbe átmentett jellegű két sepsiszentgyörgyi helyszínen találkoztunk tegnap Petőfi ükonokáival.
2023-03-16: Sport - :

Haaland mesterötöst jegyzett (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A Manchester City kedden hazai pályán 7–0 arányban diadalmaskodott az RB Leipzig felett, míg az Internazionale a Milánóban megszerzett egygólos előnyét okos játékkal őrizte meg a FC Porto vendégeként, így az angol és az olasz csapat is bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.