Feldobolyban magyar színekbe öltözött a templom

2023. március 17., péntek, Nyílttér

Magyar Hang – Magyar Szín címmel tartottak megemlékezést március 15-én 19 órakor Feldobolyban, ahol ez alkalomra magyar nemzeti színekkel világították meg a templomot.

Köszöntőt Bocz Gábor Sebestyén református lelkész mondott, koszorút a nagyborosnyói RMDSZ részéről Kanyó Antal helyezett el. Az ünnepi eseményen szavalatok hangzottak el, felelevenítettük a 200 éve született Petőfi Sándor életét és munkásságát, majd a csíkmadarasi Bíró Éva népdalénekes egy katonadalokból, népdalokból és megzenésített Petőfi-versekből álló nótacsokrot adott elő. A rendezvény a magyar és a székely himnuszok eléneklésével zárult.

Feldobolyi Kulturális és Közösségi Egyesület, György-Tegző Alpár János elnök

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint mikor bontják le az úzvölgyi katonatemetőben felállított betonkereszteket?eredmények
szavazatok száma 368
szavazógép
2023-03-17: Nyílttér - Bedő Zoltán:

Tiltakozni kell! (Mai levelünk)

Betiltottnak tekintik a székely szabadság napján (március 10.) Marosvásárhelyen immár hagyományossá vált megemlékezést és felvonulást, mert sérti Románia alkotmányát, valamint a hatályos törvényeket – közölték szóban a csendőrség illetékesei Izsák Balázzsal, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnökével, két nappal a rendezvény kezdete előtt. Álláspontjuk nyomatékosításaként fémkorlátokkal torlaszoltatták el a Postarétről a központba vezető utat, így a tömeg csak a járdán araszolhatott a kormánymegbízotti hivatal felé.
2023-03-17: Nyílttér - :

Valaki hiányzik…

Valaki hiányzik, és úgy ment el, hogy nem is búcsúzott, még integetni se volt időnk.