Megússza a börtönt

2023. március 17., péntek, Belföld

Elévülésre hivatkozva a craiovai táblabíróság elrendelte Darius Vâlcov volt pénzügyminiszter büntetőperének megszüntetését. Az egykori slatinai polgármester pere a fellebbviteli szakaszban volt, alapfokon 6 év és 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Vâlcov ellen 2015-ben emelt vádat az Olt megyei törvényszéki ügyészség megvesztegetésre való felbujtás és vesztegetés elfogadása miatt. A vádirat eljárásbeli okokból több törvényszéken is „megfordult”, előbb a bukaresti, aztán az Olt megyei törvényszékhez került, míg végül a Dolj megyei törvényszék tárgyalta az ügyet. Utóbbi 2020 júliusában alapfokon hat év és hat hónap szabadságvesztésre ítélte Darius Vâlcovot vesztegetés elfogadása miatt. A fellebbviteli per több mint két éven át húzódott a craiovai táblabíróságon, míg végül a bírák megállapították, hogy az alkotmánybíróság vonatkozó döntése alapján elévült a bűncselekmény, amellyel vádolták, és megszüntették a pert. A döntés ugyanakkor fenntartja a törvényszéknek azt a korábbi rendelkezését, amely szerint elkoboznak Vâlcovtól közel 4,3 millió lejt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2023-03-17: Belföld - :

Kormánytámogatás kisebbségeknek

A kormány 235 millió lejt különít el a nemzeti kisebbségek számára a hagyományaik, nyelvük és kultúrájuk megőrzését és népszerűsítését célzó projektekre – jelentette be Nicolae Ciucă miniszterelnök.
2023-03-17: Közélet - Nagy D. István:

A kórházért társult a megye és a város (Barót)

Társulási megállapodást hagytak jóvá Kovászna Megye Tanácsának tagjai, a testület Baróton tartott kihelyezett soros ülésén, melynek célja az erdővidéki város kórháza udvarának – beleértve a közműveket, közlekedési lehetőségeket – rendbetétele. A beruházás összértéke meghaladja a 4,1 millió lejt, a két önkormányzat fele-fele arányban vállalja a költségterheket. A testületi ülésen továbbá elhangzott az is, hogy a megyei önkormányzat az egészségügyi intézmény további fejlesztésében is részt kíván venni, egy átfogó beruházáshoz viszont már európai uniós forrásokra lesz szükség.