Kormánytámogatás kisebbségeknek

2023. március 17., péntek, Belföld

A kormány 235 millió lejt különít el a nemzeti kisebbségek számára a hagyományaik, nyelvük és kultúrájuk megőrzését és népszerűsítését célzó projektekre – jelentette be Nicolae Ciucă miniszterelnök.

Az összeg kiutalásáról minapi ülésén fogadott el határozatot a kormány. A miniszterelnök elmondta, hogy az intézkedésről a nemzeti kisebbségek képviselőivel is egyeztettek a hét elején tartott megbeszélésen. A kormány honlapján elérhető tervezet szerint a kisebbségeket célzó keretet 19 szervezet között osztják szét. Ezek közül legjelentősebb összeget, több mint 51 millió lejt az RMDSZ-nek szánják projektjei megvalósítására, a Pro Európa Roma Pártnak 33 millió lejt utalnak ki, míg a Német Demokrata Fórumnak több mint 18 millió lejt juttatnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint mikor bontják le az úzvölgyi katonatemetőben felállított betonkereszteket?eredmények
szavazatok száma 365
szavazógép
2023-03-17: Belföld - :

Románia felvételét javasolják (Vízummentességi program)

A kormány továbbra is dolgozik azoknak a technikai feltételeknek a teljesítésén, amelyek szükségesek ahhoz, hogy Romániát felvegyék az amerikai vízummentességi programba – közölte tegnap a miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán.
2023-03-17: Belföld - :

Megússza a börtönt

Elévülésre hivatkozva a craiovai táblabíróság elrendelte Darius Vâlcov volt pénzügyminiszter büntetőperének megszüntetését. Az egykori slatinai polgármester pere a fellebbviteli szakaszban volt, alapfokon 6 év és 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.