Női kosárlabda, Nemzeti LigaSepsi-SIC–Arad rangadóval zárul az alapszakasz

2023. március 17., péntek, Sport

Az alapszakasz utolsó fordulójához érkezett a női kosárlabda Nemzeti Liga 2022–2023-as idénye, amelyben szombaton a címvédő Sepsi-SIC hazai környezetben, a Kézdivásárhelyi SE idegenben lép pályára. A kör rangadóját a Sepsi Arénában rendezik, ahol a zöld-fehérek a tabella második helyén álló Aradi FCC együttesét fogadják, a céhes városi kék-fehérek viszont Alexandrián vendégszerepelnek.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A hibátlan mérleggel listavezető Sepsi-SIC szombaton 18.30-tól az Aradi FCC alakulatát fogadja a megyeszékhelyi Sepsi Arénában, a két csapat közti újabb rangadó lesz a negyvenegyedik egymás elleni összecsapás. A korábbi meccsekből huszonnyolcat Zoran Mikes tanítványai nyertek meg, míg tizenkettőn a Maros-partiak győzedelmeskedtek. Az együttesek legutóbb a Román Kupa döntőjében találkoztak, amikor is a zöld-fehérek 109–63-ra nyertek. A pontvadászat előző fordulójában a Sepsi-SIC szabadnapos volt, az aradiak viszont 78–52 arányban győztek a Marosvásárhelyi Sirius otthonában.

A kilenc győzelemnél és tíz vereségnél járó Kézdivásárhelyi SE Alexandrián zárja az alapszakaszt, lányaink a Brassói Olimpia után szombaton 16 órától Mădălin Piperea tanítványaitól is pontot rabolnának. A céhes városiak legutóbbi kiszállása nem sikerült jól, 87–80-ra kikaptak az Agronómia Bukarest vendégeként. A KSE és a teleormani csapat is sikerrel melegített a holnapi találkozóra: a kék-fehérek egy hete hazai környezetben 80–67-re nyertek a Cenk alattiak ellen, míg az Alexandria szoros meccsen 76–73-ra verte az Agronómiát.

A 22. forduló programja (szombaton): Kolozsvári U–Târgoviște (13 óra), Alexandria–Kézdivásárhelyi SE (16 óra), Sepsi-SIC–Aradi FCC (18.30 óra), Agronómia Bukarest–Brassói Olimpia (18.30 óra), Bukaresti Rapid–Konstancai MSK (18.30 óra), a Marosvásárhelyi Sirius szabadnapos.  (tibo)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 1085
szavazógép
2023-03-17: Sport - :

Hazai környezetben javíthatnak (Jégkorong)

A hétfői vereséget követően a Pelle Torstensson irányította Háromszéki Ágyúsok a következő időszakban két hazai mérkőzést játszanak a román jégkorongbajnokság középszakaszában. Vasárnap 18.30-tól a Vladimir Kinga irányította Galaci CSM, jövő szerdán 18.30-tól a címvédő Csíkszeredai Sportklub látogat a Deme László Műjégpályára.
2023-03-17: Sport - :

Először jutott negyeddöntőbe a Napoli (Labdarúgás)

A Napoli szerdán hazai környezetben diadalmaskodott az Eintracht Frankfurt felett, míg a Real Madrid szintén otthon győzött a Liverpool ellen, így az olasz és a spanyol csapat is kettős sikerrel jutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában.