Hogyan lehet konténert rendelni Budapesten? /X/

2023. március 17., péntek, Magazin

A környezetünk tisztaságára fokozottan oda kell figyelnünk, kifejezetten fontos ez a fővárosban, Budapesten. Vannak olyan munkálatok, amelyek kimondottan sok szemetet és hulladékot termelnek, ilyen például a felújítás, építkezés vagy a lomtalanítás. Szerencsére van megoldás, ezek közé tartozik a konténeres sittszállítás is.

Hogy történik a konténer rendelése?

Fontos már itt az elején kiemelni, hogy a konténeres sittszállítás bárki számára elérhető, függetlenül attól, hogy a megrendelő magánszemély, cég vagy önkormányzat. Pár dologra kell odafigyelnünk a konténer megrendelése során, az egyik ilyen például, hogy az adott konténerszállító rendelkezzen érvényes behajtási engedéllyel az adott kerületbe. A szerencse az, hogy a legtöbb cég, ami ezzel foglalkozik, Budapest összes kerületébe tud vinni konténert.

A másik ilyen engedély, amire szükség van, az a közterület-használati engedély, amit minden esetben a megrendelőnek kell beszereznie. Fontos megjegyezni, hogy ez csak akkor szükséges, ha a konténert nem lehet elhelyezni az építési területen vagy udvaron, hanem csak közterületre lehet lerakni. Az ügyintézés gyors és egyszerű, elegendő csak befáradni a hatályos önkormányzathoz és pár perc alatt el lehet intézni a papírmunkát. Pár perc, de mindenképpen szükséges a konténer közterületen történő elhelyezéséhez, így semmiképpen se feledkezzünk meg róla.

Ha mindezzel megvagyunk, akkor jöhet maga a megrendelés. Itt az egyeztetés során négy fő adatot kell megadnunk. Az első kettő a legegyszerűbb: mikor érkezzen a konténer, valamint mi a pontos helyszín. Itt fontos, hogy tényleg a helyszínen legyünk a konténer érkezésekor, és a hulladék is legyen szállításra előkészítve.

A harmadik pont már ettől bonyolultabb, ugyanis meg kell határoznunk a megrendelendő konténer méretét. Általános javaslat az, hogy inkább rendeljünk egy köbméterrel nagyobb konténert, hogy az elszállítandó hulladék mindenképpen férjen el benne. Kerüljük el azt a kellemetlen helyzetet, hogy a szállítóknak kétszer kelljen fordulnia, mivel így a költségeket is megduplázhatjuk.

A hulladékra fordítsuk a legnagyobb figyelmet

Végül, de nem utolsósorban pontosan le kell írnunk, hogy miből áll a hulladék. Milyen anyagok, elemek találhatóak benne és az milyen munkálatból fakad. Erre azért van szükség, mert vannak olyan anyagok, amelyek veszélyes hulladéknak minősülnek, így konténerben egyáltalán nem szállíthatóak. Ebben az esetben sem kell megijedni, erre is van megoldás, ilyenkor nyugodtan kérjük ki a cég segítségét és tanácsát, hogy milyen módszerrel lehet megszabadulni tőlük.

Mi minősül veszélyes hulladéknak?

Ide tartoznak például az olajos rongyok, az olaj, akkumulátor, autó- és teherautó-abroncsok, vegyi anyagok, festékek, tinták, növényvédő szerek, használt sütőolaj, azbeszt pala, azbeszt, higanytartalmú hulladékok. Alaposan vizsgáljuk át, mivel állunk szemben, és mindig adjunk pontos leírást a megrendelés során. (X)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1545
szavazógép
2023-03-17: Szabadidő - :

A különlegesen szép Tenerife pazar strandjai /X/

A Kanári-szigetek említése során rögtön szemeink elé tárul a napsütötte, homokos tengerpart képe és a ragyogó kék égbolt. Európa egyik legnépszerűbb úti célja kulturálisan és politikailag ugyan e földrészhez tartozik, de geológiailag az Afrikai-lemezen terül el.
2023-03-17: Szabadidő - :

Mire használható a szolenoid szelep? /X/

A modern technológia lehetővé teszi, hogy megkönnyítsük a kerti munkafolyamatokat, így ma már az öntözésnek sem kell fárasztónak lennie. Az öntözőrendszerekkel például teljesen automatizálható a locsolás, tekintve, hogy egy olyan speciális vezérlőegység működteti, amely valamennyi folyamat irányításában segédkezik. Ahhoz azonban, hogy ez így legyen, minden alkatrésznek a helyén kell lennie.