A különlegesen szép Tenerife pazar strandjai /X/

2023. március 17., péntek, Szabadidő

A Kanári-szigetek említése során rögtön szemeink elé tárul a napsütötte, homokos tengerpart képe és a ragyogó kék égbolt. Európa egyik legnépszerűbb úti célja kulturálisan és politikailag ugyan e földrészhez tartozik, de geológiailag az Afrikai-lemezen terül el.

Marokkó partjaitól mindössze 125-200 km-re fekszik a 7 nagyobb és több kisebb szigetből álló spanyol autonóm közösség. Sokan visszatérnek akár minden évben erre a csodálatos vidékre, annyira magával ragadó és rengeteg a felfedeznivaló terület.

Az év minden szakaszában napsütéses, enyhe időjárás jellemzi a szigetek klímáját, a hőmérséklet is alig ingadozik. Minden adott a gondtalan és derűs nyaraláshoz, csak azt kell eldöntenünk, hogy melyik sziget mellett tegyük le a voksunkat.

A látnivalókban gazdag Tenerife

Mind közül a legnagyobb a mesés Tenerife, ahol az összlakosság mintegy 43%-a él. Évente több millió turista célpontja ez a sziget, amely „az örök tavasz hazája” és a világ egyik legnagyobb karneváljának helyszíne.

Változatos tájak tarkítják: gyönyörű strandok, hófödte hegycsúcsok, buja erdők, lenyűgöző vulkánok és impozáns sziklák. Tenerifén bájos falvakat, múzeumokat, művészeti értékeket is talál a kalandvágyó látogató. A sziget tökéletes a nyugodt pihenésre is, de élménygazdag programlehetőségeket is kínál az aktívabb nyaralóknak.

Tenerife csodálatos strandjai

Tenerife fő turisztikai központjában helyezkednek el az élettel teli, homokos strandok a sziget déli partjain. A csendesebb, visszafogottabb környezetre vágyók is találnak maguknak bőven olyan strandokat, ahol jóval kevesebb turistával kell osztozniuk a csodálatos, napsütötte partszakaszokon.

Ezek a városi központoktól távolabb eső területeken találhatóak a partvidék különböző pontjain. A sötét vulkanikus homok borította tengerparti strandok is tökéletesek egy mesés nyaralás eltöltéséhez. A hullámoktól védett kis öblök barátságos hangulata mindenkit magával ragad.

Piscina de Garachico

Ha félünk az óceán mélységétől, a hullámaitól, vagy csak nem kedveljük hűvös vizét, a Piscina de Garachico strand remek megoldást nyújt számunkra. Békésen úszkálhatunk a sziklafalba épített két mesterséges medence valamelyikében, miközben a hullámok kitartóan ostromolják mellettünk a sziklákat.

Piscinas de Bajamar

Ha még ennél is jobban vágysz az óceán közelségére, de belemenni még mindig nem akarsz, akkor a Bajamar városában található úszómedence lesz a kedvenced. Annyira közel van az óceán vize, hogy a hullámok időnként meglátogatják a medencében időző nyaralókat. Találsz a strandon gyerekmedencét is, és a homokos parton is lehet fürödni a kőből épült világítótorony figyelő tekintete előtt.

Számtalan remek strandot találunk Tenerifén ezeken kívül is, mindenki felfedezheti a saját igényeinek és vágyának megfelelőt. Érdemes többet is kipróbálni, hisz mindegyik rejt rengeteg szépséget és különleges élményekkel gazdagítja a nyaralásunkat. (X)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint mikor bontják le az úzvölgyi katonatemetőben felállított betonkereszteket?eredmények
szavazatok száma 366
szavazógép
2023-03-17: Közélet - :

Baleset Málnásnál

Hárman megsérültek abban a balesetben, amely péntek reggel történt a 12-es országúton.
2023-03-17: Magazin - :

Hogyan lehet konténert rendelni Budapesten? /X/

A környezetünk tisztaságára fokozottan oda kell figyelnünk, kifejezetten fontos ez a fővárosban, Budapesten. Vannak olyan munkálatok, amelyek kimondottan sok szemetet és hulladékot termelnek, ilyen például a felújítás, építkezés vagy a lomtalanítás. Szerencsére van megoldás, ezek közé tartozik a konténeres sittszállítás is.