Magyarország képei

2023. március 20., hétfő, Magazin

A Magyarország 365 fotópályázat legjobb kétszáz alkotását mutatja be az a szabadtéri fotókiállítás, amely a március 15-i ünnepi programok részeként nyílt meg kedden Budapesten a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen Magyarország képei címmel.

A tárlat a Magyarország 365 fotópályázat legjobb kétszáz alkotását mutatja be – hangsúlyozta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, kiemelve, hogy a négy éve futó pályázatra eddig több mint 120 ezer alkotás érkezett profi és amatőr fotósoktól, a felvételek a mai Magyarországról adnak látleletet. Dömötör Csaba szerint a jelenlegi nehézségekkel terhelt időszakban különösen nagy szükség van arra, hogy legyenek olyan események, amelyek „megtartanak és felemelnek”, ennek a kiállításnak pedig ez az egyik kiemelt feladata.

Kaiser Ottó fotográfus, a fotópályázat zsűrijének elnöke, a kiállítás kurátora arról beszélt, hogy több mint 120 ezer képből, témák mentén csoportosítva válogatták ki a szabadtéri bemutató felvételeit. A Vigadó előtti park kör alakú kerítésén életképek, a sport világából származó, valamint színházi, táncos képek, portrék és társadalmi eseményeket bemutató felvételek láthatók. A Duna-partra és a szállodai sorra 70 dupla oldalas, átvilágítható installációt helyeztek ki, ezeken 130 kép, főként természet- és tájfotó látható. Kaiser Ottó szerint Magyarországon ez az egyetlen olyan szabadtéri kiállítás, amely villamosról is megtekinthető. A fotográfus egyedülállónak nevezte a Magyarország 365 fotópályázat gyűjteményét, melynek alkotói között megtalálhatók hazai és nemzetközi pályázatok többszörös díjnyertesei, de sokan vannak a pályázat felfedezettjei is, akiknek mostanra életformává vált a fotózás – hangsúlyozta Kaiser Ottó.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2023-03-20: Magazin - :

Hadik András életéről készült kalandfilmet vetítenek (Bemutató a Művész moziban)

Alig egy héttel a magyarországi moziforgalmazás kezdete után Erdélyben is debütál a Hadik című történelmi kalandfilm, mely a nemzeti ünnep alkalmával, március 17-én nyitott a romániai mozikban, köztük Sepsiszentgyörgyön is.
2023-03-20: Sport - Tibodi Ferenc:

A Sepsi-SIC győzelemmel, a KSE vereséggel zárta az alapszakaszt (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Egy győzelem és egy vereség a háromszéki csapatok hétvégi mérlege a női kosárlabda Nemzeti Liga utolsó, 22. fordulójában: a címvédő Sepsi-SIC hazai környezetben harmincpontos különbséggel, 98–68-ra győzte le az Aradi FCC együttesét, míg a Kézdivásárhelyi SE 81–65 arányban kapott ki az Alexandria vendégeként. A sepsiszentgyörgyi zöld-fehérek hibátlan mérleggel nyerték meg az alapszakaszt, a céhes városiak viszont a hetedikek lettek.