Női kosárlabda, Nemzeti LigaTovább harcol a KSE, elődöntős lehet a Sepsi-SIC

2023. március 24., péntek, Sport

A Kézdivásárhelyi SE feledtetné tengerparti vendégjátékát, és vasárnap 17 órától meglepetést okozna a Háromszékre látogató Konstancai MSK-val szemben a női kosárlabda Nemzeti Liga negyeddöntőjének második meccsén. A címvédő Sepsi-SIC azonban kiharcolhatja az elődöntőbe jutást, amennyiben Zoran Mikes lányai újabb győzelmet könyvelnek el a Marosvásárhelyi Sirius otthonában.

  • Fotó: Facebook / CSM Constanta Baschet
    Fotó: Facebook / CSM Constanta Baschet

A Ljubomir Kolarević irányította Kézdivásárhelyi SE holnapután 17 órától a Konstancai MSK csapatát fogadja, amelytől szerdán 30 pontos különbséggel, 84–54-re kapott ki a negyeddöntő első mérkőzésén. A továbbjutási remények életben tartása érdekében a céhes városi kék-fehéreknek a hétvégén mindenképp nyerniük kell a Kicsid Gábor Sportcsarnokban, ám ez nem lesz egyszerű feladat.

A fél lábbal már a legjobb négy között lévő Sepsi-SIC ugyancsak vasárnap a Marosvásárhelyi Sirius vendégeként lép pályára. A délután négykor kezdődő találkozó nem ígérkezik izgalmasnak, hiszen a zöld-fehérek tegnapelőtt 105–37 arányban diadalmaskodtak. Egy újabb fölényes sikerrel a szentgyörgyiek már készülhetnek is az elődöntőre, ahol a Bukaresti Rapid–Brassói Olimpia párharc nyertesével csatázhatnak.

A negyeddöntős párharcok második mérkőzéseinek programja: Kolozsvári U–Aradi FCC (13 óra), Marosvásárhelyi Sirius–Sepsi-SIC (16 óra), Kézdivásárhelyi SE–Konstancai MSK (17 óra), Bukaresti Rapid–Brassói Olimpia (19.30 óra). (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1729
szavazógép
2023-03-24: Sport - :

Háromgólos vereség a csíkszeredai csapattól (Jégkorong)

A Háromszéki Ágyúsok szerdán a harmadik mérkőzésüket is elvesztették a román jégkorongbajnokság középszakaszában. Pelle Torstensson legénysége az első harmadban még tartotta magát, aztán a Csíkszeredai Sportklub érvényesítette a papírformát, 3–0 arányban győzött a Deme László Műjégpályán. A címvédő növelte elődöntőbe jutási esélyeit, míg a háromszéki csapat már biztosan nem juthat a legjobb négy közé. A narancs-kék mezesek szombaton 18.30-tól a Sapientia U23 vendégként játszanak Csíkkarcfalván.
2023-03-24: Sport - :

Húsz helyért küzdenek (Labdarúgás, Európa-bajnoki selejtező)

Hat napon át két forduló mérkőzéseivel kezdetét vette a jövő évi németországi Európa-bajnokság selejtezősorozata, amelyben húsz indulási jog kel el úgy, hogy a tíz csoport első két helyezettje jut ki a kontinenstornára. Magyarország hétfőn 21.45-től Bulgária ellen lép pályára a Puskás Arénában, míg Románia szombaton 21.45-től Andorra vendége lesz.