BirkózásHat érem Resicabányáról

2023. március 27., hétfő, Sport

Egy ezüst- és öt bronzérmet szereztek a Sepsi ISK versenyzői a sportiskolák országos U17-es birkozóbajnokságának péntektől vasárnapig Resicabányán megtartott döntőjén.

  • A megyeszékhelyi csapat. Fotó: Facebook / Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub
    A megyeszékhelyi csapat. Fotó: Facebook / Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub

Több mint eredményes hétvégén vannak túl a megyeszékhelyi Sepsi ISK versenyzői (edző: Hatos Péter, Kertész Dávid és Kertész Mátyás), akik hat éremmel zárták a sportiskolák országos birkózóbajnokságának döntőjét. A megmérettetésre a szentgyörgyi klub tizenkét tehetséges fiatalját nevezte, közülük nyolcan döntőt vívtak, és végül egy második, illetve öt harmadik helyezés lett a mérlegük. A legjobb eredmény Ilyés Norbert (110 kg) nevéhez fűződik, aki jó birkózással jutott súlycsoportja fináléjába, ám ott vereséget szenvedett. Bronzérmet nyert Varga Maya (40 kg), Török Emese (43 kg), Váncsa Andrea (57 kg), Román Kincső (65 kg) és Baga Zsolt (45 kg), míg a kisdöntőben alul maradó Székely Emília (57 kg) és Székely Erika (73 kg) ötödikként zárt.

Mellettük a remek küzdeni akarással és a meccseken mutatott jó teljesítményükkel kitűnt a népes mezőnyből Sándor Tímea (49 kg), Nyitrai Gréta (49 kg), Bakcsi Erika (53 kg) és Molnár Krisztina (61 kg). Mindannyiuknak gratulálunk! (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2023-03-27: Sport - Tibodi Ferenc:

Kikapott és búcsúzott a KSE, elődöntős a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A Kézdivásárhelyi SE az utolsó pillanatig játékban volt a Konstancai MSK ellen a női kosárlabda Nemzeti Liga negyeddöntőjének második mérkőzésén, ám a céhes városi lányok elfáradtak a véghajrára, és 72–64-re kikaptak, így kettős vereséggel búcsúztak a legjobb négy közé jutásért folytatott harctól. Ott van az elődöntőben a címvédő Sepsi-SIC, amely szerda után vasárnap is könnyed – ezúttal 101–49 arányú – diadalt jegyzett a Marosvásárhelyi Sirius együttesével szemben és kettős győzelemmel abszolválta a székelyföldi párharcot.
2023-03-27: Sport - :

Már lehet nevezni az idei Gáll Lajos Futónapra (Atlétika)

A hagyományok köteleznek, ha április, akkor Gáll Lajos Futónap, és az idén sem lesz másképp, hiszen a sepsiszentgyörgyi futókör ismét megrendezi hagyományos tavaszi versenyét. Akárcsak egy éve, a helyszín ezúttal is a festői környezetű Rétyi Nyír lesz, ahol a futás szerelmesei két távon mérhetik össze állóképességüket és gyorsaságukat.