Két hónap alatt egy százalék hiány

2023. március 29., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az idei költségvetés végrehajtása az első két hónap végén 1,07 százalékos GDP-arányos deficittel zárult – tájékoztat a pénzügyminisztérium.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

A közlemény szerint a költségvetési hiány február végén 17,04 milliárd lej volt. Az állam kiadásai elsősorban az energiadrágulás kompenzálása és a közberuházásokra fordított összeg 85,5 százalékos növekedése miatt emelkedtek. Tavaly február végén 9,51 milliárd lej, GDP-arányosan 0,72 százalékos volt a költségvetési deficit. Az idei költségvetés 4,4 százalékos hiánnyal számol.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1771
szavazógép
2023-03-29: Pénz, piac, vállalkozás - :

Csíkban is lesz terelőút

Tíz év kényszerszünet után hét elején aláírták a szerződést Csíkszereda terelőútjának tervezésére – írta közleményében az önkormányzat.
2023-03-29: Pénz, piac, vállalkozás - :

Határidő

Május 25-e az egységes adóbevallás benyújtásának – a jövedelemadóról szóló egységes bevallás (EV) és a magánszemélyek által fizetendő szociális hozzájárulások (212-es nyomtatvány) – a határideje.