Csíkban is lesz terelőút

2023. március 29., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Tíz év kényszerszünet után hét elején aláírták a szerződést Csíkszereda terelőútjának tervezésére – írta közleményében az önkormányzat.

  • Fotó: Facebook / Korodi Attila
    Fotó: Facebook / Korodi Attila

A 16,9 kilométeres terelőút része lesz a Csíki-medencét észak-dél irányban átszelő majdani gyorsforgalmi útnak, amely a tervek szerint becsatlakozik a Jászvásárt Marosvásárhellyel összekötő A8-as autópályába. A „félkörgyűrű” a várost nyugatról, a szomszédos Csíkcsicsót és Madéfalvát keletről kerüli meg, tervezésével a kolozsvári Explan Kft.-t bízták meg, a tervezési szerződés értéke 18,33 millió lej. A beruházás értéke a becslések szerint meghaladja a 150 millió eurót. A költségek 98 százalékát a CNAIR fedezi, a maradék önrész.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1770
szavazógép
2023-03-29: Pénz, piac, vállalkozás - :

Utolsó helyen (Régiók versenyképessége)

Románia Délkeleti Régiója az utolsó helyen áll az Európai Bizottság (EB) által közzétett Regionális Versenyképességi Index (RCI) szerint az Európai Unió 234 régiója között, az Északkeleti Régió pedig a 233. A rangsort 150,9 ponttal a holland Utrecht régió vezeti. 
2023-03-29: Pénz, piac, vállalkozás - :

Két hónap alatt egy százalék hiány

Az idei költségvetés végrehajtása az első két hónap végén 1,07 százalékos GDP-arányos deficittel zárult – tájékoztat a pénzügyminisztérium.