Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lesz béremelés

2009. január 7., szerda, Közélet

A költségvetési tervezetben szerepelni fognak az érvényes törvények által előírt tanügyi béremelések — nyilatkozta tegnap Ecaterina Andronescu oktatási miniszter az ágazati szakszervezeti bizalmikkal való találkozó után.

Az ígéret nem terjed ki az egyetemi tanárokra is, képviselőikkel majd külön tárgyal a tárcavezető, aki azt is elmondta, hogy a következő tanévtől kezdve a tanárok teljesítményét is beszámítják a fizetésekbe, és külön kritériumrendszert dolgoznak ki a minőségi oktatás érdekében. A szakszervezetek szerint a várható béremelés nem egészen ötvenszázalékos, hiszen beleszámítják a volt kormány által októberben megadott kilenc százalékot is. Az ötvenszázalékos tanügyi fizetésemelésre vonatkozó törvény — amelyet a parlament a választások előtt egyhangúlag megszavazott, a Tăriceanu-kabinet viszont két ízben is megtámadott, és utólag alkotmányellenesnek nyilvánított kormányrendelettel próbált érvényteleníteni — egyik kezdeményezője a jelenlegi tanügyminiszter.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 616
szavazógép
2009-01-07: Közélet - x:

Vízkereszt, vagy amit akartok... (Jegyzet) — Magyari Lajos

Shakespeare Vilmos bátyánk híres-nevezetes vígjátékának címe kísértett meg az Úr keddi napjára virradóan, s mert éppen tényleg vízkereszt vala, figyelni voltam kénytelen az ehhez köthető eseményeket. S azok meg is estek! Legelébb a konstancai elmeháborodottakat néztem, akik a pópák által vízbe hajigált fakeresztekért úszkáltak — nyilván, valami díjazás reményében. Joggal merült fel a kérdés: miért nem a hívők dobják be a keresztet, s a pópák hozzák ki a jeges vízből, vallásos elkötelezettségüket, önfeláldozási hajlamaikat bizonyítva?!
2009-01-07: Belföld - x:

Hírsaláta

EGY HÉTIG MAGYAR POLGÁRMESTERE LESZ KOLOZSVÁRNAK. Ideiglenesen László Attila RMDSZ-es alpolgármester vette át Kolozsvár vezetését a lemondott Emil Boc polgármestertől. Megbízatása a jövő keddi tanácsülésig tart, amikor a két alpolgármester közül a városi tanács kinevezi azt, aki az előrehozott választásokig lesz polgármester. (Agnus Rádió)