KézdivásárhelyKihirdették a pályázatok eredményét

2023. március 30., csütörtök, Közélet

A kézdivásárhelyi tanács az idei kulturális és sportrendezvények támogatására kiírt pályázatára 27 civil szervezet 32 pályázatot nyújtott be, a szakbizottságnak százezer lejt kellett elosztania közöttük.

  • Idén ötödik alkalommal szervezik meg a Háromszéki Lovas Napokat, a rendezvényt támogatja a helyi tanács. A szerző archív felvétele
    Idén ötödik alkalommal szervezik meg a Háromszéki Lovas Napokat, a rendezvényt támogatja a helyi tanács. A szerző archív felvétele

A helyi tanács 2022/56-os határozatával a pályázatokat elbíráló bizottság tagjává Bejan András és Nagy-Babos Tamás városi képviselőket, Farkas Alpár kosárlabdaedzőt, dr. Deák Ferenc tanárt és Zonda Balázst, a Gosp-Com Kft. igazgatóját nevezték ki. Az öttagú bizottság a letett 32 pályázatból mindössze hármat nem részesített támogatásban, 29 kisebb-nagyobb összegeket kapott.

A Szóperencia Egyesület 500 lejből szervezheti meg a Kézdiszéki meseturnék rendezvényt, az Antanténusz Egyesület a kézdiszéki néptáncegyüttesek Sokadalom idején sorra kerülő találkozójának lebonyolítására négyezer lejben részesült, ugyanez a civil szervezet a táncházak szervezésére szintén négyezer lejes támogatást kapott. A Pumukli Egyesület román nyelvoktatás szervezésére ezerlejes finanszírozásban részesült, a KSE tekeszakosztálya bajnokságok szervezésére és azokon való részvételre tízezer lejt érdemelt ki. A Bóbita Egyesület szakképzés szervezésére kétezer lejt, az iskolai erőszak megelőzésére pedig 1500 lejt kapott. Az Evita Szakképző Egyesület a Milyen szakmát válasszak rendezvényre 500 lejt kapott a helyi tanácstól, a Gábor Áron Műszaki Líceum minifoci-bajnokságának lebonyolítására szintén ugyanekkora összeget.

Az Incitato Egyesület a 31. Művésztábor megszervezésére hatezer lejben részesült, a Zöld Nap Egyesület a béke világnapja rendezvényre 1500 lejt kapott, míg a Zöld Játékokra ezer lejt. A Céhmesterek Unokái Egyesület a fúvószenekar fennállása harmincadik évfordulójának megünneplésére hétezer lejhez jutott, a KSE korcsolyaszakosztálya pedig 11 500 lejt költhet gyermekek felkészítésére. Ugyancsak a sportegyesület rádióamatőr szakosztálya négyezer lejes támogatásban részesül versenyek szervezésére és felszerelés vásárlására, a Sport Club P&I Egyesület kezdőket taníthat korcsolyázni, amire kétezer lejt kapott. Az Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület az V. Háromszéki Lovas Napok szervezésére 3500 lejes támogatásban részesül, a Kézdi Waldorf Egyesület a Bóbita Óvoda avatóünnepségének szervezésére 1500 lejt költhet.

A Kendu Egyesület bicikliversenyek szervezésére, felkészülésre ötezer lej támogatásban részesült, a KSE karateszakosztálya háromezer lejt kapott bajnokságokra való felkészülésre, övvizsgák szervezésére. A KSE bicikliszakosztálya versenyek szervezésére kilencezer, míg a Pro Cantus Egyesület a 26. kórustalálkozó megszervezésére 2500 lej segítséget kapott. A Free Frog’s Riders Egyesület a 21. motorostalálkozó lebonyolítására 2500, a Szentkereszty Stephanie Egyesület a Szentkereszty-emléknap megszervezésére 1500 lejhez jutott. A Pro Schola Egyesület által tető alá hozott 22. Kossuth-szónokverseny szervezését 1500 lejjel támogatja az önkormányzat, a Caritas Egyesület 1500 lejes finanszírozást kapott az In Time! nevű tanfolyam lebonyolítására, a Rockkarácsony Egyesület a Rockarácsony rendezvényre 2500 lejes támogatásban részesül.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1770
szavazógép
2023-03-30: Világfigyelő - :

Őrizetbe vették a katalán vezetőt

A spanyol hatóságok kedden Barcelonában őrizetbe vették Clara Ponsatí katalán függetlenségpárti európai parlamenti (EP) képviselőt, aki öt év után tért vissza Spanyolországba, ahol letartóztatási parancs volt ellene érvényben.
2023-03-30: Közélet - :

Közel hetven végzős kapott munkát (Sepsi Prospera)

A Prospera program részeként Sepsiszentgyörgy három hátrányos helyzetű lakókörzetében – Őrkő, a Csíki negyed egy része és Szépmező – a mélyszegénységben élőknek oktatási-képzési modul segített a társadalmi és munkaerőpiaci beilleszkedésben. Bereczki Barna, a program oktatási programjának partnere az eddigi eredményekről és a célokról számolt be.