Új főügyészek

2023. március 31., péntek, Belföld

Románia új főügyésze Alex-Florin Florenţa, a korrupcióellenes ügyészség vezetője pedig Marius-Ionuţ Voineag lett: Klaus Iohannis államfő tegnap írta alá a kinevezéseket, miután mindkét jelölt kinevezését pozitívan véleményezte a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM).

  • Fotó: Presidency.ro
    Fotó: Presidency.ro

Mindkét főügyész mandátuma három évre szól. A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) élére jelölt Alina Albut azonban a CSM alkalmatlannak nyilvánította a tisztség betöltésére, ezért Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter – az ő hatáskörébe tartozik a jelölés – újabb meghallgatásra hívta be.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 311
szavazógép
2023-03-31: Belföld - :

Akadályozzák a bejegyzést

Hivatali visszaéléssel, az alapvető emberi jogok, az egyesülési jog és a szólásszabadság megsértésével vádolják Románia kormányfőtitkárságát a December 15. – A román–magyar szolidaritás napja egyesület kezdeményezői, amiért elutasította a bejegyzés előtt álló civil szervezet névválasztását.
2023-03-31: Belföld - :

Hírsaláta

HIDEGREKORD CSÍKBAN. Megdőlt az országos hidegrekord csütörtökre virradóra: Csíkszeredában mínusz 11,6 Celsius-fokig süllyedt a hőmérő higanyszála, de Maroshévízen és Székelyudvarhelyen sem volt még ilyen fagy március 30-án.