Szóvá tesszükVarjak a városban

2023. április 4., kedd, Nyílttér

Nem tudom, kihez lehetne fordulni a varjak ügyében.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Régebben ezeket levadászták.

Tömbházunk mellett – a Múzsák sétányon lakom –  már kilenc fészket számoltam meg. Ezek mind újak, eddig még nem voltak itt. Az is feltűnt, hogy idén még egy fecske sem jött. Négy tavalyi fecskefészek van csak a mi ablakunknál, de fecske nélkül.

Pár évvel ezelőtt még irtották a varjakat, és ha nem lépnek fel ellenük, el fogják lepni a város zöldövezeteit. Olyan lesz, mint abban a filmben, amelyet a moziban láttunk valamikor. Már az erkélyre sem lehet kirakni az ételt.

Nem tudom, kik az illetékesek ebben az ügyben, kinek kell eljárni a varjúinvázió ellen. De ha nem teszünk valamit, akkor nagyon rossz vége lesz.

Dukrét Lajos, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1771
szavazógép
2023-04-04: Nyílttér - :

Számlák és számok (Mai levelünk)

Úgy gondolom, hogy az alább következő helyzetjelentés minden megyénkbeli családot, személyt érint, ezért szükségesnek látom, hogy hangot adjak az általánossá vált panasznak. Gázszámlákról van szó.
2023-04-04: Nyílttér - :

Baróti és kézdivásárhelyi gyermekek jutottak tovább

A Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő negyedik osztályosoknak megszervezett megyei szakaszát március 29-én tartották Kovásznán a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban.