Mai levelünkSzámlák és számok

2023. április 4., kedd, Nyílttér

Úgy gondolom, hogy az alább következő helyzetjelentés minden megyénkbeli családot, személyt érint, ezért szükségesnek látom, hogy hangot adjak az általánossá vált panasznak. Gázszámlákról van szó.

  • Fotó: Pixabay.com
    Fotó: Pixabay.com

Elővettem a tavalyi – azonos hónapokban – kiküldött gázszámlákat, és melléjük tettem az ideieket. Elöljáróban megjegyzem, hogy lakásom hőmérsékletét 21 Celsius-fokra állítottam be a magam számára, amivel, remélem, nem estem túlzásba. Tehát lássuk az összehasonlítást.

Január: 2022-ben 578,80 lej, 2023-ban 862,62 lej. Február: tavaly 534,73, idén 666,09 lej. Március: 605,02, illetve 770,07 lej. Azaz idén az első három hónap alatt 589,20 lejjel fizettem többet a gázszolgáltatónak, mint tavaly, pedig enyhébb telünk volt...

Nem tisztem eldönteni, hogy ez a különbség sok vagy nem, az sem az én dolgom, hogy ezt a problémát (ami nem csupán engem érint) szélesebb, országos, netalán nemzetközi szintre kivetítsem. Egykori börtönviselt politikai fogolyként a múltamért kapott kárpótlás lehetővé teszi számomra a folyamatosan felkúszó szolgáltatás megfizetését, de nem ugyanez a helyzet megyénk kisnyugdíjasaival, akik immár az élelemtől veszik el a pénzt, hogy fűteni tudjanak. Betegnyugdíjas lányom havi 1300 lejből gazdálkodna, ha nem segítenék neki a kifizetéseknél...

Szóval, tisztelt polgártársaim, ha nem akarnak hirtelen szívhalált, ne olvassák el azokat az arcátlan csatározásokat, amelyek bizonyos foglalkozások emelt nyugdíjáért folynak „szép és igazságos” hazánkban: vegyük végre tudomásul, hogy egyenlők vagyunk a különböző elbírálásoknál, ám vannak egyenlőbbek is.

Puskás Attila

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2266
szavazógép
2023-04-04: Életutak - Józsa Zsuzsanna:

Gazdag és szerteágazó tevékenység (Születésnapi beszélgetés Márk Attilával)

Könyvről, dalról és fotóról beszélgetett március 29-én Sepsiszentgyörgyön a Sugás Áruház harmadik emeleti Föld Szint összművészeti kulturális terében Márk Attila és Huszár Szilamér, a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete fotószakosztályának tagja és koordinátora annak apropóján, hogy Márk Attila idén tölti hatvanadik évét. A rendezvényt a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola szervezte.
2023-04-04: Nyílttér - :

Varjak a városban (Szóvá tesszük)

Nem tudom, kihez lehetne fordulni a varjak ügyében.