A többnyelvű belső kommunikáció megteremtése már jelenkori kihívás /X/

2023. április 12., szerda, Magazin

A globalizáció hatásaként már hazánkban is gyarapodik az olyan vállalkozások száma, amelyek alkalmazásában külföldi munkavállalók is jelen vannak. A többnyelvű információcsere megoldása ennek okán már nem egy jövőbeli probléma, hanem jelenkori kihívás. 

Melyek a digitális vállalati kommunikáció előnyei? 

A legfőbb előnyei közé tartozik a költséghatékonyság, az automatizáció, illetve a személyre szabhatóság, vagyis meggyorsítható az onboarding folyamata. A CHEQ kommunikációs megoldásai mindezt lehetővé teszik. A többnyelvűség kezelése is egyszerűen megoldható. Ellenben a klasszikus módok, mint a tolmácsolás és fordítás, jóval költségesebb opciót jelentenek. 

Általánosságban egy irodai környezetben alapvető elvárás a társalgási szintű idegen nyelvismeret (többnyire angol vagy német). Azonban a kékgallérosok körében ez nem követelmény. Szintén figyelmebe kell vennünk, hogy Magyarországon is bővül a külföldi vezetőségű cégek száma, vagyis gyakran a menedzsment is idegen nyelven kommunikál. Ez pedig félreértések, téves információk lavináját indíthatja meg. A nyelvi akadályokból fakadó problémák a legkönnyebben a digitális technológiák segítségével orvosolhatóak. 

A téves információk, illetve a hiányos tájékoztatások nem csupán a munkát akaszthatják meg, hanem balesetekhez is vezethetnek, ami még több költséget eredményez, a munkaerő-kiesés és az orvosi ellátás tekintetében is. Nem beszélve a további ráfordításokról, melyek egy efféle helyzetből adódhatnak. Kártérítés, imázskezelés és még sorolhatnánk.

A hatékony belső kommunikáció ismérvei

Költséghatékony, vagyis elegendő egyszer beállítani a chatbot applikációt a többnyelvűség kezelésére, ezáltal pedig egyszerre az összes munkavállaló kiszolgálása is megoldottá válik. 

Automatizálható, tehát a chatbot alkalmazás felkészíthető a gyakran előforduló kérdések megválaszolására, ugyanazon a nyelven, amelyen a kérdést feltették. Az azonnali fordítás automatikusan megoldva jóval költségkímélőbb, mint egy fordításra használható alkalmazás. A céges tájékoztatókat, fontos közleményeket elegendő egyszer létrehozni, melyet az alkalmazás nyomban le is fordít, így az összes munkavállalóhoz az általuk preferált nyelven érkeznek. 

Személyre szabott megoldás. A kékgalléros, új munkaerő betanítása is egyszerűsödik, gyorsabbá válik. Többé nem áll az onboarding útjába a nyelvi akadály. A kötelező képzések, tudásanyagok hozzáférhetővé tehetők az adott nyelven. 

Eredményesebb vállalkozás speciális alkalmazással 

Az egyetlen járható utat a többnyelvűséget támogató belső kommunikációs applikáció jelenti, amellyel ezáltal jelentős mennyiségű energia, idő és pénz spórolható. A jól tájékozottság és a megbecsültség érzése nem csupán a munkakedvet és a teljesítményt növeli, hanem erősíthető általa az elköteleződés mértéke is az adott vállalat iránt. Ez pedig a cég sikerességében, eredményességében is meglátszik. (X)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2268
szavazógép
2023-04-12: Szabadidő - :

Nem muszáj otthon tárolni a nyári/téli gumit! /X/

Minden autósnak évente legalább kétszer gondoskodnia kell arról, hogy mindig az évszaknak és az elvárásoknak megfelelő abroncsok legyenek az autóra felszerelve. Ezt egyáltalán nem szabad elfelejteni (pláne, hogy a szabályok is előírják az ideális gumi használatát), de vannak tényezők, amikről gondoskodni kell, például a használaton kívüli gumi tárolását meg kell oldani.
2023-04-12: Autóvilág–Technika - :

Mi is az az üzleti laptop, és miért jó? /X/

Mi mindent takar az üzleti laptop megnevezés? Milyen szempontok és előnyök miatt érheti meg egy ilyen típusú készülék mellett letenni a voksot, illetve kik járhatnak a legjobban a kategóriát választva? Ez a kérdéskör szolgáltatja cikkünk fókuszpontját, úgyhogy következzenek is maguk a részletek.