Kézjegyért kígyózó sorok

2007. július 24., kedd, Világfigyelő

Olvastam Tusványoson egy incselkedően epés vagy rosszmájúan pimasz megjegyzést, miszerint Orbán Viktorné Lé­vai Anikó ételreceptjei lenyomták Viktort, mert aki megvásárolta A konyhaablakból című receptkönyvet, kapott ajándékba egy Orbán-művet is.

Így van. Engem is megbíztak azok a hölgyek, akik féltek a tusványosi napszúrástól, hogy vennék számukra Lévai Anikó-szakácskönyvet, s nagy meglepetésemre kaptam én is egy példányt a Szerda reggel című könyvből (Püski stb. II. Kiadó, 2001, Beszélgetések Orbán Viktor miniszterelnökkel, 1998 — 2000. december 27.), természetesen sejtettem, hogy ezért az ajándékért bokán- vagy azon felül rugdossák az interjúalanyt, attól függetlenül, hogy ez a ,,ráadás-könyv" az ő ötlete volt-e, avagy nem, hisz a mostani miniszterelnök azért is dührohamot kapott, hogy a mostani Orbán-könyvet éjfél utánig kígyózó sorokban várakozók dedikáltatták Budapesten. Sejtem tehát, hogy lesz haddelhadd otthon, ha megnesszentik vagy megpillantják, hogy Tusványoson perzselő kánikulában, többórás szabadtéri tartózkodás után nem a sörsátrakhoz rohantak komoly, felnőtt emberek, hanem a Corvina könyvessátor előtt verődtek össze, s verejtékezve, de fegyelmezetten Orbán Viktor könyveit szorongatták, hogy a szerző kézjegyével lássa majd el. Nem a Lévai Anikó könyvét dedikáltatták, hanem Viktor új könyveit.

Rá sem merek gondolni, ha a regnáló nagyságok közül valaki más próbálkozik saját könyvének, vagy a róla írottaknak, a dedikációjával. Ugye, ne mondjak neveket?

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 435
szavazógép
2007-07-24: Világfigyelő - x:

Törökországi választások — Erdogan marad

Benyújtotta lemondását tegnap Recep Tayyip Erdogan török kormányfő, miután pártja nagyarányú győzelmet aratott az előző napi parlamenti választásokon.
2007-07-24: Világfigyelő - Bogdán László:

Magyar tükör

Az elmúlt héten döntött az Országos Választási Bizottság, és igent mondott a Fidesz hat kérdésére, de ugyanakkor Kálmán László nyelvész három kérdésére is, amelyek tartalmilag megegyeznek ugyan a Fidesz kérdéseivel, csupán a megfogalmazás különbözik. Így ha mind a Fidesz, mind a magát következetesen pártoktól független magánszemélynek tartó Kálmán László elkezdheti az aláírásgyűjtést, s ha sikerül megkapni a 200 000 aláírást, előállhat ama bizarr helyzet, hogy a népszavazáson a szavazók ugyanarra a kérdésre kétszer is válaszolhatnak, ami az elkövetkezőkben is ellentmondásos helyzeteket eredményezhet, s megzavarhatja a szavazókat…