Mi kerüljön a kiságy fölé? /X/

2023. május 15., hétfő, Magazin

Az újszülött kezdetben az idő nagy részét alvással tölti, ha ébren van, akkor pedig nézelődik. A kisbabának minden új és nagyon érdekes. Ezért fontos, hogy már a születésétől kezdve érjék impulzusok, ingerek.

De mivel ragadjuk meg a kicsi figyelmét, aki még többnyire egy helyben fekszik az ágyban? Kiságyra rögzíthető zenélő forgó eszközzel, melyről különböző színes figurák lógnak és körbeforognak zene kíséretében.

Mi mindent fejleszt a zenélő kiságyforgó?

A kisbaba számára a legmegnyugtatóbb az édesanya hangja, ezért már az első hetekben dúdolj, énekelj neki. A legideálisabb játék ekkor számára a több érzékszervre ható forgó játék mely stimulálja a látást, hallást és tapintást is, ha elérhető távolságra vannak a figurák.

A Peekabooshop.hu kiságyforgóinak a figurái nem véletlenül színesek, hiszen fontos, hogy megragadják a babák figyelmét. Kezdetben csak kontrasztokat látnak az újszülöttek, de már az első hónapokban rohamtempóban javul a látásuk. Ezért ideálisabb, ha kontrasztos színűt választunk a pasztellszínű helyett. A pasztell árnyalatok is nagyon mutatósak, de inkább a fejlett látású babák számára a megfelelőek.

A hallásra is hatással van a forgó játék, hiszen zenét játszik, miközben körbe-körbe forog. Általában nyugtató, kellemes, altató dallamokat.

Amikor elkezd a baba a kis kezével nyújtózni a figurák irányába, akkor már láthatjuk, hogy felkeltette a figyelmét és nemcsak nézni, hallani, de megérinteni is szeretné.

Milyen kiságyforgók vannak?

Számos változat közül válogathatunk, valamint a figurák is rendkívül változatosak. Léteznek világító és projektorral, éjszakai fénnyel ellátott modellek is. Vitatott, hogy jó-e a babának, ha villog vagy világít a feje felett a kiságyforgó. Az tény, hogy legjobban a teljesen elsötétített szobában tud aludni a baba, tehát éjszakára ne hagyjuk semmiképpen se bekapcsolva, mert zavarhatja a pihenését.

A zenélő forgó előnye a hagyományossal szemben, hogy amikor este lekapcsolod a lámpát, akkor a sötétben még hallgathatja a zenét a kicsi, és a lágy dallamok hatására könnyebben el is alszik. A hagyományos forgó viszont csak akkor szórakoztatja a babát, ha látja.

Érdemesebb tehát egy zenélő kiságyforgó mellett dönteni.

Minden kiegészítőt beszereztél már a kiságyba?

A kiságy fölé nemcsak a zenélő kiságyforgót javasolt elhelyezni, hanem egy látványos és egyben nagyon hasznos baldachint is. A baldachinnal ugyanis kizárható a baba számára zavaró fény- és zajforrás, valamint a repülő rovarok ellen is védelmet biztosít.

Érdemes rácsvédővel kibélelni az ágyat, mert megakadályozza, hogy a kemény ágyrácsokba véletlenül beüsse a buksiját.

A baba ágynemű és huzat kiválasztásánál elsődleges szempont, hogy kiváló minőségű bababarát textilből készüljön, hiszen folyamatosan érintkezik a kicsi bőrével. Párnát nem szükséges még betenni a kiságyba, helyette egy textilpelenka tökéletesen funkcionál. Amit viszont semmiképp ne feledjünk, az a matracvédő lepedő, mely segítségével az ágy matracának a tisztaságát és élettartamát óvhatjuk. (X)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2268
szavazógép
2023-05-15: Szabadidő - :

Süssünk pizzát otthon a kertben! /X/

A kerti pizzasütő kemencék modern verziói izgalmas és praktikus lehetőségeket kínálnak az otthoni pizzakészítés szerelmeseinek. Ezek a kemencék különleges élményt nyújtanak a hobbiséfeknek, lehetővé téve, hogy valódi, ízletes és friss pizzákat készítsenek otthonuk kényelmében.
2023-05-15: Magazin - :

Mit lehet kihozni egy vezeték nélküli fülhallgatóból? /X/

Ma már szinte mindenki vezeték nélküli fülhallgatót használ, de ez nem volt mindig így. Aki még emlékszik, hogy milyen könnyen összegubancolódott a zsebében a kábeles fülhallgató, az tudja, hogy mennyivel jobb ez az új megoldás.