Civil híradó

2007. június 2., szombat, Magazin
Gáll Lajos Futókör

Alakulás éve: 1991

Működési terület: atlétika, futás, tömegsport

atlétika, futás, tömegsport

Küldetés: az ifjabb generációnak a sport, a mozgás szeretetére, az egészséges életmódra való nevelése, példamutatás eredmények által, tettekkel, életmóddal.

az ifjabb generációnak a sport, a mozgás szeretetére, az egészséges életmódra való nevelése, példamutatás eredmények által, tettekkel, életmóddal.

A futókör megalakulásának ötlete idegen földön született meg Csutak Tamás fejében a Zágon—Rodostó Mikes Maratoni alkalmával 1991 májusában, amikor meglátta az isztambuli Aranyöböl-félmaratononin részt vevő aggastyánokat. A Gáll Lajos Futókör tagjai közt vannak diákok, értelmiségiek, munkások, nyugdíjasok, volt atléták, sportolók, bárki, aki a mozgást kedveli. A kör két jelentős sepsiszentgyörgyi sportrendezvényszervezője a Gáll Lajos Futónapot és Mikulás Futóversenyt tizenhat éve folyamatosan megszervezi. A Szent György-napokon zajló futónap szerves része a városnapok rendezvényeinek, minden évben több mint négyszáz résztvevő áll rajthoz, akik eddig tíz országból érkeztek. A Szent György-félmaratoni jó alkalom a magyarországi sportbarátoknak, hogy megismerjék városunkat, megyénket, és itt töltsenek néhány napot pihenőszabadságukból. Több ízben szerveztünk váltófutást Sepsiszentgyörgy testvérvárosaiba vagy onnan haza. Említettek mellett rendkívüli sportesemény az 1848/49-es emlékfutás, melyet minden év márciusában szervezünk 70—100 km-es útvonalon a megye területén. Ez alkalomból megkoszorúzunk egy-egy emlékművet, megismerjük a település történetét, földrajzát és lakóit.

A futókör tagjai évente tizenöt-húsz futóversenyen indulnak, amelyekről kupákkal, érmekkel térnek haza, az eltelt tizenhat évben több mint ezer érmet szereztek, képviselve városunkat itthon és külföldön. A futókör néhány alkalommal besegített más civil szervezetek kérésére saját rendezvényeik megszervezésébe is.

Elérhetési lehetőség: Csutak Tamás, telefon: 0746 012 526, banki adatok: Román Kereskedelmi Bank, Számlaszám: RO48RNCB124038023740001

Csutak Tamás, telefon: 0746 012 526, Román Kereskedelmi Bank, Számlaszám: RO48RNCB124038023740001
Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2007-06-02: Kultúra - Pálmai Tamás:

Ügyes?

— Berci — nevezzük így, hisz teljesen képzeletbeli személyről van szó, és bármilyen hasonlóság ma élő emberrel, természetesen, teljesen a merő véletlen (ha van ilyen) műve — szóval, Berci érdekes valakivé cseperedett.
2007-06-02: Magazin - x:

Erdélyi filmfesztivál

Kolozsváron tegnap kezdődött a hatodik Transzszilván Filmfesztivál, melynek programja minden eddiginél látványosabbnak ígérkezik.