Gábor Áron SzaklíceumMesterségek hete

2023. május 18., csütörtök, Közélet

Kézdivásárhely két középiskolájában egy héten át zajlott a Mesterségek hete nevet viselő rendezvény. A Gábor Áron Szaklíceumban közel háromszáz érdeklődő fordult meg.

  • A Gábor Áron Szaklíceum. A szerző felvétele
    A Gábor Áron Szaklíceum. A szerző felvétele

A rendezvény célja, hogy népszerűsítsék az oktatási intézményeket, azok tevékenységét, illetve a következő évi beiskolázási terv ismeretében a továbbtanulási lehetőségekbe is betekintést nyújtsanak.

Finna István, a szaklíceum igazgatója érdeklődésünkre elmondta: az egyhetes tevékenység során programjukat a rendezvényhez igazították, hogy a Kézdivásárhely környékbeli településekről érkező végzősökkel kellőképpen tudjanak foglalkozni. „Eredménye már van, volt jelentkező, annak ellenére, hogy a beiratkozás majd csak júliusban kezdődik” – magyarázta az igazgató.

A 2023–2024-es tanévben hét osztályt indítanak, ebből ötöt nappali tagozaton: elektronika és automatizálás/számítástechnika (24 hely), erdészeti és erdőkitermelési technikus (24), készruhaipari szakmunkás (24), szakácsképző/szállodai alkalmazott (12–12), kőműves és víz-, gázszerelő (12–12). A posztlíceumi tagozaton segédprogramozói képzésen lehet részt venni (28), míg az épületgépészeti szerelő technikusképzés esti tagozaton zajlik (28 hely). Az igazgató szerint a CAD tervezőtechnikusi osztályt a tanfelügyelőség vezetőtanácsa nem hagyta jóvá, pedig úgy tapasztalták, lenne rá igény.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2023-05-18: Kultúra - Fekete Réka:

A velünk élő Petőfi

Akkor sem tévednénk, ha a bennünk élő Petőfiről szólnánk, hisz az ő szabadságvágya bennünk él tovább, de a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes legújabb előadása okán mégis inkább azt érezzük, hogy ott és akkor velünk van a forradalmár költő. Az Élni fogunk szabadon című folklórműsor nem csupán a múlt megidézése, inkább jövőbe mutató iránytű.
2023-05-18: Közélet - :

Elismerés László Attila énekesnek

Fiatalok a Polgári Magyarországért Díjat kapott László Attila kézdivásárhelyi énekes – közölte Facebook-oldalán a Polgári Magyarországért Alapítvány.