VízilabdaHuszonnégyen Varga Zsolt keretében

2023. május 26., péntek, Sport

Huszonnégy fős kerettel, öt kapussal és tizenkilenc mezőnyjátékossal kezdi meg a világbajnoki felkészülést Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A magyar szövetség szerint a szakember várhatóan a június végén Los Angelesben sorra kerülő világkupa Szuperdöntőben már a világbajnoki csapattal száll harcba.

  • Varga Zsolt. Fotó: MTI / Ilyés Tibor
    Varga Zsolt. Fotó: MTI / Ilyés Tibor

Varga Zsolt jövő héten a Ferencváros együttesével még a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében szerepel, ezt követően, június 5-én – már főállású kapitányként – megkezdi a válogatott egyik felével a közös munkát, míg a zöld-fehér klub játékosai június 14-én csatlakoznak. A keret nagy visszatérője Hárai Balázs, aki legutóbb a tavaly nyári hazai rendezésű világbajnokságon játszott a válogatottban, majd hosszú hónapokat hagyott ki vállműtétje miatt.

„Szűk az idő a világbajnokságig, úgy gondolom, ez az a keret, amelyből összeáll majd egy jó csapat, viszont mindenkinek bizonyítania kell, nincsenek garantált helyek. Több fiatalt is behívtam, úgy hiszem, nekik mindenképpen jót tesz, hogy a válogatottal edzenek, mert így fejlődhetnek. Egyébként sok függ a játékosok fizikai állapotától: miután elkezdünk dolgozni, kiderül, ki milyen szinten áll, meddig fejlődhet” – jelentette ki a kapitány.

A közös készülést befolyásolja a bukaresti junior-­világbajnokság, amelyre június 8-án elutazik a keret több érintett fiatal játékosa. Ettől függetlenül a szakvezető azt tervezi, hogy június végén Los Angelesben a világkupa Szuperdöntőre már a vb-csapatot viszi, de ezt persze befolyásolhatják előre nem látható tényezők, például kisebb sérülések.

A magyar válogatott kerete: * kapusok: Grieszbacher Márk, Gyapjas Viktor, Lévai Márton, Szakonyi Dániel, Vogel Soma * mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Aranyi Máté, Burián Gergely, Fekete Gergő, Hárai Balázs, Jansik Szilárd, Konarik Ákos, Manhercz Krisztián, Molnár Erik, Nagy Ádám, Nagy Ákos, Német Toni, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Varga Dénes, Vigvári Vendel, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor, Zalánki Gergő.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 766
szavazógép
2023-05-26: Sport - :

Több mint kétszázan ­versenyeztek (Atlétika)

Kétszáztíz gyermek vett részt kedden a sepsiszentgyörgyi SepsiTri SK által első alkalommal megszervezett Kids Run futóversenyen, amelyre 5 és 18 év közötti fiúk és lányok jelentkezhettek. A versenyzők korosztálytól függően rövidebb és hosszabb távokon tehették próbára magukat.
2023-05-26: Szabadidő - :

Mit főzzünk ma? (Töltött káposzta)

Hozzávalók: 2 közepes fej savanyú káposzta; a töltelékhez: 1 kg darált disznóhús, 2 közepes fehérhagyma, 10 dkg rizs, 30 dkg szalonna, só, bors.