Vidombáki repülőtérKoncertekkel, tűzijátékkal ünneplik a megnyitást

2023. május 26., péntek, Közélet

Több mint egymillió lejbe kerülő ünnepséget szervez a vidombáki repülőtér megnyitására a helybeli és a Brassó megyei önkormányzat: öt koncertre, légi bemutatókra és tűzijátékra várják az érdeklődőket.

  • Fotó: Facebook / Aeroportul Internațional Brașov
    Fotó: Facebook / Aeroportul Internațional Brașov

A nagyszabásúnak szánt rendezvények június 10-én és 11-én, tehát a tényleges megnyitó előtti hétvégén rajtolnak: a „nyitott kapuk napjain” Ştefan Bănică Junior, a Zdob şi Zdub, a Headaway, Olivia Adams és a Raluk koncertezik; ekkor lesznek a légi parádék is, amelyeken bemutatót tart több repüléssel foglalkozó szervezet is. Emellett a közönség óriás kivetítőn követheti a repülőgépekből vagy az irányítótoronyból zajló kommunikációt, este pedig tűzijáték és lézerbemutató zárja a műsort. A fesztiválköltségeken a megyei és a helyi önkormányzat fele-fele arányban osztozik.

A repülőtér hivatalos megnyitójára június 15-én, csütörtökön kerül sor, ekkor száll fel az első menetrend szerinti járat; az eseményen helyi és megyei vezetők, illetve más tisztségviselők lesznek jelen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1771
szavazógép
2023-05-26: Belföld - :

Elfogadták Tőkés László fellebbezését

Elfogadta Tőkés László fellebbezését a legfelsőbb bíróság a volt püspök állami kitüntetését visszavonó elnöki rendelet megsemmisítése ügyében, és októberre tűzte ki a tárgyalás időpontját – ismertette a bírósági döntést tegnapi marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján Tőkés László és ügyvédje, Kincses Előd.
2023-05-26: Közélet - :

Ballasztréteg a Csíki utca első szakaszán

Jól haladnak a Csíki utca korszerűsítésével, hétfőtől ugyanis megkezdődik a felújítás a Mező utca és az Oltmező úti kereszteződés közötti szakaszon.