KézdivásárhelyTízéves a Bene boltja

2023. június 28., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A múlt hét végén, szombaton ünnepelték meg a kézdivásárhelyi Westfalia vendéglőben a 2013. július 12-én a Gábor Áron téren megnyílt Bene boltja fennállásának tizedik évfordulóját. A jubileumi ünnepségre Bene Attila tulajdonos, néhai Bene Lajos (1931–1990) református lelkipásztor legnagyobb fia mintegy ötven, zömében háromszéki és brassói vendéget hívott meg.

  • Tíz éves a Bene boltja. Fotó: Facebook/ Bene boltja, archív felvétel
    Tíz éves a Bene boltja. Fotó: Facebook/ Bene boltja, archív felvétel

Bene Attila egy régi székely kereskedő család sarja. Bene Albert (1894–1956) torjai nagyapja nyomdokaiba lépve egy évtizede tizenöt új munkahelyet teremtve ugyanabban a helyiségben nyitotta meg élelmiszerüzletét, ahol nagyapjának a 20. század elején vas-, fűszer- és vegyes kereskedése volt.

A jelenleg Brassóban élő Bene Attila visszatekintve arról beszélt, hogy a tíz esztendő nem volt zökkenőmentes, nehézségek is akadtak, de nem bánta meg, hogy annak idején belevágott, és eleget téve a mai kor kereskedelmi követelményeinek korszerű, légkondicionáló berendezéssel és padlófűtéssel ellátott élelmiszerüzletet nyitott a céhes városban.

A sikeres üzletember azt is elárulta, hogy az általa működtetett cég jelenleg mintegy ötven alkalmazottat foglalkoztat Brassóban és Kézdivásárhelyen. A Cenk alatti nagyvárosban található Shakespeare kávézót és az ottani Bene boltját is ő működteti, és a közelmúltban egy tusnádfürdői szállodát vásárolt meg, amelynek a korszerűsítése folyamatban van.  

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2268
szavazógép
2023-06-28: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Elsők között a hangszer-kereskedelemben (Magánvállalkozás)

A Sepsiszentgyörgy központjában, az egykori Gábor Áron tér egyik tömbházának alagsorában szerényen meghúzódó hangszerboltról aligha gondolnánk, hogy országos szinten a piacvezetők közé tartozik. Szabó István tulajdonos közel húsz év alatt a Sound Studio nevet – elsősorban az elektronikus kereskedelem révén – az ország élvonalába tornászta fel. Ahogy fogalmazott, istenigazából a kitartó munka, a jó csapat gyümölcse a siker.
2023-06-28: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Gyógygázok nyomában (Mesélő helyeink)

Lapunk beszámolt a Kovásznán megnyitott III. Kárpát-medencei konferencia első napi eseményeiről, melyet a magyarországi Mofettával, Szén-dioxid Terápiával az Egészségért Nemzetközi Egyesület hívott össze ismét azzal a céllal, hogy itt, az előfordulás helyén alkalmazott gyógygázkezelés kovásznai, székelyföldi és történeti példái alapján megoldást, tudományos alapokat szolgáltathasson az egyesület számára és hivatalos támogatottságot nyerhessen a mobil mofettákkal végzett természetes eredetű gázterápia szélesebb körű alkalmazása.