Nyakukon marad a paradicsom

2023. július 11., kedd, Gazdakör

Szorult helyzetben vannak a déli zöldségtermesztők, nagyon jó a paradicsomtermés, viszont egyszerre érett be, és feltelt a piac.

  • Fotó: Pixabay.com
    Fotó: Pixabay.com

A paradicsomot kénytelenek a gazdák 1 lejes vagy akár 80 banis áron is odaadni a köztes felvásárlóknak. A Galac megyei Matcán, az ország egyik legnagyobb zöldségtermesztő régiójában, ahol több mint 4000 termelő 1000 hektárnyi fóliasátorban és 2000 hektár szántón termeli a zöldséget, a gazdák paradicsommal a ládában várják a felvásárlót, amelyik nem akar érkezni. Nemrég exportáltak Moldáviába és Ukrajnába is, de most teljesen leállt a felvásárlás. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2268
szavazógép
2023-07-11: Gazdakör - :

Kezdődik az ellenőrzés

Adrian Pintea, az APIA vezérigazgatója bejelentése szerint rövidesen megkezdik a gazdáknál az ellenőrzéseket.
2023-07-11: Vélemény - :

Ukrajna év végéig kapott ­haladékot (Geopolitikai jegyzetek)

Miközben az ukrán ellentámadás különösebb áttörések nélkül, kis intenzitással ugyan, de zajlik, az Egyesült Államok egyre több jelét adja annak, hogy szeretné látni legalább elméletben, hogyan képzelik el az ukránok a háború végét. Ennek érdekében a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója a Washington Post szerint Kijevben járt, és arról egyeztetett az ukrán vezetéssel, hogy milyen körülmények között és – ami ennél fontosabb – mikor várható a háború vége.