Módosult a határidő

2023. július 18., kedd, Gazdakör

A 20 eurós jövedelemkiegészítő, termeléshez kötött támogatás érdekében a juh- és kecsketartók július 31-ig tehetik le az APIA-nál azokat az igazolásokat, melyeket az állattenyésztési ügynökség bocsát ki, miszerint betartják a nemek közötti arányt, vagyis egy törzskönyves berbécs vagy cáp jut 35 nem törzskönyves anyajuhra, illetve kecskére.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Az igazolás letevésének határideje eredetileg július 3-a volt. Az igazolás kiállításához szükséges a típuskérés, az APIA-s támogatásigénylés másolata, a berbécsek eredetigazolványa (törzskönyve). A támogatás azon egyedekre jár, amelyek ez év március 31-én betöltötték az egy évet, de nem haladták meg a kérés letevésének napján a nyolc évet. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2023-07-18: Gazdakör - Incze Péter:

Traktorral a közutakon

A július 5-i 200-as törvénnyel módosították a 2009/268-as büntetőtörvénykönyvet. Az új jogszabály többek között előírja, hogy mezőgazdasági vagy erdészeti traktor jogosítvány nélküli vezetése és forgalomba be nem írt vagy a helyi tanácsnál be nem jegyzett gép közutakon való használata börtönbüntetést is hozhat a mezőgazdász számára. 
2023-07-18: Gazdakör - :

Bizonylat az állattenyészőknek is

Adrian Pintea, az APIA vezérigazgatója bejelentette, hogy rövidesen az állattenyésztőknek is kiadják a bizonylatot a 2023-ban esedékes támogatásról, és ennek alapján azok a bankok, amelyek szerződést kötöttek az ügynökséggel, hitel formájában hamarabb kifizetik a támogatást.