Bizonylat az állattenyészőknek is

2023. július 18., kedd, Gazdakör

Adrian Pintea, az APIA vezérigazgatója bejelentette, hogy rövidesen az állattenyésztőknek is kiadják a bizonylatot a 2023-ban esedékes támogatásról, és ennek alapján azok a bankok, amelyek szerződést kötöttek az ügynökséggel, hitel formájában hamarabb kifizetik a támogatást.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Jelenleg az APIA a növénytermesztésben adja ki a bankokhoz szükséges bizonylatokat. Ezeken a következő értékeket tüntetik fel: jövedelmi alaptámogatás (a területalapú támogatás új elnevezése), kiegészítő visszaosztott jövedelmi támogatás, ökogazdálkodási támogatás, hegyvidéki támogatás. A vezérigazgató szerint eddig több mint 18 000 növénytermesztő igényelt ilyen bizonylatot. Az állattenyésztésben a dokumentumon két támogatási érték fog megjelenni: a termeléshez kötött és az átmeneti támogatásé. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 545
szavazógép
2023-07-18: Gazdakör - :

Módosult a határidő

A 20 eurós jövedelemkiegészítő, termeléshez kötött támogatás érdekében a juh- és kecsketartók július 31-ig tehetik le az APIA-nál azokat az igazolásokat, melyeket az állattenyésztési ügynökség bocsát ki, miszerint betartják a nemek közötti arányt, vagyis egy törzskönyves berbécs vagy cáp jut 35 nem törzskönyves anyajuhra, illetve kecskére.
2023-07-18: Gazdakör - :

Tanfolyamot kell végezni

Azok a gazdálkodók, akik környezetkímélő és a klímaváltozás következményeinek enyhítésére, illetve ökogazdálkodásra igényeltek támogatást, kötelesek háromnapos tanfolyamon részt venni, a bizonyító oklevelet pedig október 10-ig letenni az APIA-hoz – közölte Adrian Pintea, az APIA vezérigazgatója.