Tanfolyamot kell végezni

2023. július 18., kedd, Gazdakör

Azok a gazdálkodók, akik környezetkímélő és a klímaváltozás következményeinek enyhítésére, illetve ökogazdálkodásra igényeltek támogatást, kötelesek háromnapos tanfolyamon részt venni, a bizonyító oklevelet pedig október 10-ig letenni az APIA-hoz – közölte Adrian Pintea, az APIA vezérigazgatója.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

A képzéseket a megyei mezőgazdasági igazgatóságok és a hegyvidéki országos ügynökség megyei szakemberei tartják a július és december közötti időszakban. A kurzusokra a két említett intézménynél be kell jelentkezni. Aki már elvégzett hasonló tanfolyamot az előző években, annak csak akkor szükséges új képzésen való részvétel, ha idén más típusú támogatást is igényelt (pl. áttér az ökogazdálkodásra). (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1815
szavazógép
2023-07-18: Gazdakör - :

Bizonylat az állattenyészőknek is

Adrian Pintea, az APIA vezérigazgatója bejelentette, hogy rövidesen az állattenyésztőknek is kiadják a bizonylatot a 2023-ban esedékes támogatásról, és ennek alapján azok a bankok, amelyek szerződést kötöttek az ügynökséggel, hitel formájában hamarabb kifizetik a támogatást.
2023-07-18: Riport - Józsa Zsuzsanna:

Akit megtalált az út (Az első zarándok az építésben levő romániai El Caminón)

Négyszáz kilométer gyaloglás után érkezett Sepsiszentgyörgyre június 29-én az első zarándok, aki Jászvásárból indulva a részben jelzett turistaösvényen tette meg a három hétig tartó zarándokutat a romániai El Caminón. Csíksomlyóról a Mária-utat követte. Meglepődve vette tudomásul, hogy ő az első zarándok ezen az útvonalon.