Az energiafüggőség megszüntetése

2023. augusztus 1., kedd, Gazdakör

Új beruházási támogatást készítenek elő, amelynek célja az energiafüggőség megszüntetése az öntözésben, az állattenyésztésben és a feldolgozóiparban – jelentette be Florin Barbu agrárminiszter.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Az Európai Beruházási Bank korszerűsítési alapjából származó 500 millió eurót pályázat útján osztják szét. Egy hónapon belül elindítják a kiírást az önrész nélküli támogatásra, melyet vízhasználók egyesületei, szárítóval ellátott raktárak fenntartói, állattenyésztők és feldolgozók igényelhetnek. „Két év alatt szeretnénk elérni, hogy ezek maguk termeljék meg a szükséges elektromos, illetve hőenergiájukat” – nyilatkozta a miniszter. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Idén négy választást rendeznek Romániában. Melyik a legfontosabb ön szerint?


eredmények
szavazatok száma 490
szavazógép
2023-08-01: Gazdakör - Incze Péter:

Augusztus 9-ig lehet igényelni (Kiegészítő támogatás)

Az unió egyedül Romániának jóváhagyta, hogy az orosz–ukrán háború miatt kárt szenvedett tejtermelő gazdák kiegészítő támogatást kapjanak a hazai költségvetésből a 2022-es évre. A kérések letevésének határideje március 23-a volt, de a pénz nem fogyott el, így augusztus 9-ig még lehet igényelni az egyedenként egy alkalommal járó 73 eurót.
2023-08-01: Gazdakör - Incze Péter:

Csak elektronikus aláírás használható (Vidékfejlesztés)

A Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség (AFIR) vezetősége úgy döntött, hogy az új, 2023 és 2027 közötti vidékfejlesztési stratégia alkalmazásának idején a pályázókkal való kapcsolatban kizárólagosan csak az elektronikus aláírás használható.