CselgáncsÖtödik helyezés Berlinben

2023. augusztus 3., csütörtök, Sport

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolója, a sepsiszentgyörgyi Balogh Hanna az ötödik helyen fejezte be az elmúlt hét végén Berlinben megtartott cselgáncs ifjúsági Európa-kupa 70 kilogrammos súlycsoportjának küzdelmeit. A háromszéki dzsudoka a sorozat július közepi grazi állomásán hetedik volt.

Július 29–30-án Berlin adott otthont a cselgáncs ifjúsági Európa-kupa újabb megmérettetésének, amelynek mezőnyében ott volt a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolója, a sepsiszentgyörgyi Balogh Hanna is. A 18 esztendős háromszéki dzsudoka a Bodó Roland által felkészített román ifjúsági válogatottal vett részt a németországi versenyen, amelyet két győzelemmel indított. Az ifjúsági világranglista 58. helyezettjeként az első körben a dán Ida Jakobsent győzte le, majd következett a kazah Azhar Askhat elleni sikere. A 70 kilogrammos súlycsoport elődöntőjében cselgáncsozónk a későbbi ezüstérmes izraeli Adelina Novitzkivel találkozott, akitől egy szoros párharc végén kikapott. A folytatásban Hanna bronzért harcolhatott tovább a vigaszágról érkező német Tayla Grauer ellen, ám ezt a párharcot is elvesztette, és értékes tapasztalatok mellett az ötödik helyen fejezte be a berlini Európa-kupa-viadalt.

Balogh Hanna következő versenye várhatóan a szeptember elején esedékes korosztályos Európa-bajnokság lesz, amelyet Hollandiában, Hágában rendeznek.

Eredmény: 1. Tais Pina (portugál), 2. Adelina Novitzki (izraeli), 3. Aleksandra Kowalewska (lengyel) és Tayla Grauer (német), 5. Balogh Hanna és Gaya Bar Or (izraeli). (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2186
szavazógép
2023-08-03: Sport - Tibodi Ferenc:

A SIC a Rapiddal, a KSE a Marosvásárhellyel találkozik (Női kosárlabda, Román Kupa)

A címvédő és nyolcszoros győztes Sepsi-SIC a Bukaresti Rapid, míg a Kézdivásárhelyi SE a Marosvásárhelyi VSK csapatával találkozik a női kosárlabda Román Kupa 2023–2024-es idényének első körében. Mindkét csapatunk verhető ellenfelet kapott, a párharcok oda-vissza alapon zajlanak majd, a nyolcas döntőre pedig jövő év januárjában kerül sor.
2023-08-03: Sport - :

Elmarad az idei rendezvénysorozat (Sportnapok)

Elmarad az idei sepsiszentgyörgyi Sportnapok: Székelyföld legnagyobb sporteseményének  szervezői alapos mérlegelést követően úgy határoztak, hogy leállnak a szeptember 22–24-re tervezett rendezvény előkészítésével és 2024-re ütemezik át a tizenhatodik kiadás lebonyolítását. A szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint a rendezvény tervezett időpontjában a megyeközpont főtere egy nagy méretű, nemzetközi jelentőségű fotókiállításnak ad otthont.