Bicikliút a Molnár Józsiás parkban

2023. augusztus 8., kedd, Közélet

A gyermekek számára akár forgalmi tanösvényként is felfogható az a bicikliút, amelynek a kifestését a múlt hétvégén kezdték meg a Molnár Józsiás parkban. A parkban eddig is lehetett biciklizni, ezentúl azonban civilizáltabbá válik ez a közlekedési forma.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Kézdivásárhely legrégebbi zöldövezetének, a Molnár Józsiás parknak a járdáit a Sokadalom előtt aszfaltozták le, a napokban pedig zöld festékkel mintegy méter széles bicikliutat is megjelöltek. Az út kijelölését még nem fejezték be. Szilveszter Szabolcs alpolgármestertől megtudtuk: forgalmi jeleket is festenek a zöld sávra, ezek az elsőbbségadásra, mini-gyalogátjárókra hívják majd fel a figyelmet, így a gyermekek akár az alapvető forgalmi szabályokat is elsajátíthatják.

„Régebb nem volt szabad bi­ciklivel közlekedni a parkban, mi ezt a tiltást feloldottuk, akárcsak a kutyák sétáltatására vonatkozót is. Ez nem jelenti azt, hogy nem kell betartani az alapvető szabályokat, például, hogy a kutyák piszkát mindenki takarítsa össze. Erre vonatkozóan is figyelmeztető táblákat helyezünk ki. Szeretnénk, ha az emberek bátran használhatnák a zöldövezetet, ezt bátorítjuk is” – magyarázta Szilveszter Szabolcs.

A városban egyébként a Csipkerózsika Óvodában van forgalmi tanösvény, amelyet az óvodások a forgalmi szabályok elsajátítására használhatnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2267
szavazógép
2023-08-08: Közélet - Iochom István:

Bardocz-világtalálkozót tartottak Kézdivásárhelyen

Tizedik – Kézdivásárhelyen második – alkalommal szerveztek világtalálkozót őseik egyik szülőhelyén a Bardócz-Bardocz-Bardóczi-Bardóc-Bardóczy nevet viselő családok és leszármazottak. A hívó szóra Háromszékről, Erdély minden részéből, Magyarországról, Izraelből, Ausztráliából és Németországból érkeztek, hogy együtt töltsenek egy feledhetetlen napot, közösen ünnepeljenek és emlékezzenek, ezáltal még erősebbre fűzve a rokoni kapcsolatokat.
2023-08-08: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Támogatás a sportklubnak

Több millió lejjel támogatja a Sepsi-SIC Sportklub működését Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A júniusi tanácsülésen elfogadott határozat szerint 2023-ban és 2024-ben összesen közel 4,6 millió lejjel járulnak hozzá a versenyek és más sportesemények megszervezéséhez, amiből közel 2,1 milliót idén, 2,5 milliót pedig jövőben utalnak át.