Elhalálozás

2023. augusztus 18., péntek, Elhalálozás

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy JECZA ATTILA életének 56. évében elhunyt.
Utolsó útjára 2023. augusztus 19-én, szombaton 13 órakor kísérjük a sepsiszentgyörgyi katolikus temető ravatalozóházától.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Drága emléke örökké szívünkben él.
A gyászoló család
1118374

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó férj, édesapa, nagyapa, sógor, após, keresztapa, jó barát, szomszéd, a málnási id. KÉSZ ZOLTÁN életének 73. évében türelemmel viselt betegség után csendesen elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2023. augusztus 18-án 16 órakor helyezzük örök nyugalomra a málnási református temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
1118362

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett édesapa, nagytata, testvér, rokon, barát, szomszéd és ismerős, az ojtozi születésű sepsiszentgyörgyi özv. ANTON GYÖRGY életének 73. évében rövid szenvedés után elhunyt.
Temetése 2023. augusztus 19-én, szombaton 13 órakor lesz a szemerjai új református temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
2638

Hosszas betegség után 83 éves korában KOVÁCS GÉZA visszaadta lelkét Teremtőjének Németországban, Kassel városában.
Szomorú szívvel gyászolják testvérei Sepsiszentgyörgyön: Kovács Erzsébet, Kovács
József és Papuc Matild.
Emléke legyen áldott, pihenése csendes.
4329847

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a sepsiszentgyörgyi CSORTÁN KÁROLY életének 52. évében hosszú betegség után visszaadta lelkét Teremtőjének.
Temetése 2023. augusztus 18-án, pénteken 15 órakor lesz a közös temető ravatalozóházától.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
4329850

 

Részvét

Megrendülten értesültünk NECŞULESCU EMIL haláláról. Őszinte részvétünk a gyászoló családnak. 
Nyugodjon békében.
Az Ördög-Gyárfás család
1118371

 

Megemlékezés

„A LÉLEK ÉL: találkozunk!” Kegyelettel emlékezünk szeretteinkre, a tíz éve elhunyt DEÁK TÜNDÉRE, a három éve elhunyt DEÁK ALBERTRE és az öt éve elhunyt NILS-ERIK NILSSONRA. „Volt emberek. Ha nincsenek is, vannak még. Csodák. Nem téve semmit, nem akarva semmit,
hatnak tovább.”
Szerető családtagjaik
1118363

Szeretettel és fájó szívvel emlékezünk a drága édesanyára, nagymamára, a sepsiszentgyörgyi ROTH ELSÁRA halálának első évfordulóján. Emléke legyen áldott, nyugalma csendes.
Szerettei
1118375

Egész életen át dolgozva éltél, bánatot hagyva ránk hat éve csendesen elmentél. Örök álom zárta le drága két szemed, megpihenni tért két dolgos kezed. Fájó szívvel emlékezünk a csíkszentdomokosi születésű sepsiszentgyörgyi GÁL VILMOSRA halálának 7. évfordulóján.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Szerettei
4960//b

Az idő nem hoz gyógyulást, marad az emlék és a néma gyász. Számunkra te sosem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok. Fájó szívvel emlékezünk a sepsiszentgyörgyi GYÖRGY SÁNDORRA halálának 10. évfordulóján. Emléke legyen áldott, pihenése csendes.
Szerettei
4329818

Üres az udvar, üres a ház, / Hiányzol közülünk és ez nagyon fáj. Könnyes szemmel emlékezünk az olaszteleki születésű sepsiszentgyörgyi NAGY MÁRTONRA, aki egy éve távozott szerettei köréből. A jó Isten adjon neki békés nyugodalmat.
Bánatos özvegye, lánya, fia és lánytestvére
4329834

Egy pillanat és mindennek vége, / Szólni sem tudtál, hogy indulsz a messzeségbe. / Maradt a bánat és a néma sírhalom, / Szeretteid szívében a gyász és a fájdalom. Fájó szívvel emlékezünk a sepsikőröspataki DOMOKOS MIHÁLYRA halálának harmadik évfordulóján. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Szerető családja
4329841

Lelked, mint fehér galamb, csendesen messzire szállt, / Hiába keresünk, könnyes szemünk már többé nem talál. / De tudjuk, hogy a csillagok között a legfényesebb te vagy, / Utat mutatsz, mert szívünkben örökre itt maradsz. Könnyes szemmel, fájó szívvel emlékezünk FEINER KRISZTINÁRA (szül. BÁRDOSI) halálának hetedik évfordulóján. 
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Bánatos szívű szerettei
4329843

Augusztus 18-a a legszomorúbb nap nekem minden évben. Ezen a napon veszítettem el dolgos kezű szüleimet: a sepsikőröspataki id. SÉRA LÁSZLÓT 16 éve és édesanyámat, SÉRÁNÉ DOMOKOS ANNÁT 13 éve. Drága szüleim, bárhogy is halad az idő, emléketeket
megőrzi leányotok, Rozália és családja. 
Nyugalmatok legyen békés.
4329845

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2268
szavazógép
2023-08-16: Szabadidő - :

A CV, a motivációs levél és a karrierprofil triumvirátusa /X/

Talán te magad sem gondoltad volna, amikor az egyetemi tanulmányaidat végezted, hogy ennyi mindent meg kell tenni azért, hogy munkát találj. Míg korábban elég volt egy-két helyre besétálni, és leadni a nyomtatott önéletrajzot, az utóbbi években már jóval több helyre kellett online pályázni ahhoz, hogy valóban munkához is juss.
2023-08-18: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Szent István-napi őrtüzek és ünnepségek Háromszéken
A magyar államalapítás ünnepén Háromszék 31 településének legmagasabb pontján egyszerre lobbannak fel az őrtüzek augusztus 20-án, vasárnap 21 órakor:  Árkoson a Sepsiszentgyörgy felőli falubejáratnál, Albisban a Dálnok-tetőn, Alsócsernátonban a Kalacs-hegyen, Bereckben a Martonos és Bereck közötti határnál, Bölönben a Kisligeten, Dálnokban az Akasztófa gyepjén, Előpatakon az Olt partján, Felsőcsernátonban a Cserefarok-tetőn, Gelencén a Nádika-tetőn, Gidófalván az Angyalos-tetőn, Ikafalván a Paphegyen,  Illyefalván a Fenyőskarikán, Kézdialmáson és Lemhényben az Avas-tetőn, Kézdiszentkereszten a Butu-tetőn, Kézdiszentléleken a Perkőn, a Szent István tiszteletére szentelt kápolnánál 22 órakor gyújtják meg az őrtüzet, Kökösben a Feketeügy partján, Maksán az Óriáspince-tetőn, Málnáson a málnásfürdői letérőnél, Mikóújfaluban a katolikus templomkertben, Nagybaconban a Szárazajtai-tetőn, Nagyborosnyón a Barom-hegyen, a temetőoldalban, Ozsdolán a Luszi-tetőn, Sepsibodokon a Bodoki-havason, Sepsibükszádon az Olton túli Zegán részen, Sepsikőröspatakon a Kápolna-tetőn, Sepsiszentkirályban az unitárius templom mögötti réten, Torján a Cserefarok-tetőn, Uzonban a bikfalvi Zákány-alján, Vargyason a Borvíz-tetőn, Zabolán a Halom-tetőn (Tatár-tető). 
Az őrtűzgyújtás mellett vasárnap számos rendezvényt tartanak az államalapítás tiszteletére megyeszerte. 
Y Sepsiszentgyörgyön 18 órától szentmise a Szent József-templomban, 19 órától ünnepi műsor a Szent István-szobornál, ahol Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Incze Zsolt református esperes mond ünnepi beszédet. A koszorúzás után megáldják az új kenyeret.
Y Baróton a Kisboldog­asszony utcai parkban 18 órakor Szent István-napi ételszentelés és ünnepség lesz. Köszöntőt mond Benedek-Huszár János, Barót polgármestere, Bródy János és Szörényi Levente Szállj fel, szabad madár dalát Szekeres Tas adja elő, Kovács Koppány Palasovszky Béla Himnusz Szent István királyról című költeményét mondja el, Csézy Ez az otthonunk című dalát előadja Sebestyén Fruzsina, a Hol vagy István király? című csángó népdalt Baló-Lakatos Andrea énekli, Reményik Sándor Mindennapi kenyér című költeményét Gazdag Fruzsina szavalja el, majd László-Benczédi Zsófia baróti unitárius lelkész megáldja a miklósvári Farkas Anna által sütött kenyereket, melyeket ezt követően szétosztanak. A Millenniumi emlékműnél tartott koszorúzás után a budapesti Four Bones harsonakvartett tart előadást.
Y Bereckben a Martonos és Bereck közötti határnál ünnepi megemlékezést tartanak, Gelencén a Nádika-tetőn a szentmisét és a zászlófelvonást követően fellép a helyi dalárda és néptánccsoport. Mikóújfaluban a katolikus templomkertben fellép a helyi Nagykürt 1995 Fúvósegyesület,  Nagyborosnyón a Barom-hegyen lesz ünnepi megemlékezés és istentisztelet. Sepsibodokon 11 órakor kezdődik a vadászház melletti pusztán az istentisztelet. Sepsiszentkirályban a falunapok keretében szombaton 11 órától tartják a Szent István-napi búcsút a római katolikus kápolnában, vasárnap 11 órától pedig ökumenikus istentiszteletre várják a híveket a református templomba. Vargyason a Borvíz-tetőn 19 órakor ősmagyar, hagyományőrző íjász bemutató kezdődik a Kárpátok Őrzői Egyesület közreműködésével, 20.30-tól pedig levetítik az István, a király rockopera 40 éves jubileumi előadását. Zabolán a Halom-tetőn ünnepi beszédek és áldás.