Kidobta gyermekeit az ablakon

2023. augusztus 24., csütörtök, Család

Egy gyermek meghalt, egy másik pedig életveszélyesen megsérült a hétfőre virradó éjszaka, miután az anyjuk kidobta őket egy botoşani-i szálloda első emeletéről.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 2, illetve 3 éves gyermekeket kórházba szállították, egyikük életét azonban nem tudták megmenteni az orvosok.
Miután elkövette tettét, a nő azzal fenyegetőzött, hogy maga is leugrik. Rendőrségi tárgyaló segítségével két óra után sikerült elterelni a figyelmét, és az időközben a szállodaszoba ablakán át bejutott katonai tűzoltók lefogták és kórházba vitték egészségi állapota felmérésére.

Az ügyben emberölés és ember­ölésre tett kísérlet miatt nyomoz a Botoşani megyei törvényszéki ügyészség.

A iaşi-i idegsebészeti kórház orvosai szerint az életben maradt kisgyermek állapota életveszélyes. A kórház orvos-igazgatója, dr. Marius Dabija elmondta, hogy a 2 éves és 11 hónapos kisfiút vasárnap este mély kómában vitték be a kórházba, nagyon közel az agyhalálhoz. A kisfiúnak nincsenek idegsebészetileg helyrehozható sérülései, súlyos, diffúz agyrázkódása nem kezelhető sebészeti úton – magyarázta. „Csak egy koponyaűri nyomásérzékelőt tudtunk ráhelyezni, amely az intenzív terápia konkrét alkalmazásában segíthet. Ha az állapota lehetővé teszi, MRI-vizsgálatot is végzünk, hogy jobban felmérhessük a sérüléseket. Jelenleg a túlélési prognózis nem biztató” – fogalmazott hétfőn Marius Dabija. (Agerpres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2268
szavazógép
2023-08-24: Család - :

Gyermekeink

2023-08-24: Család - :

Önismeret az élmények útján (Személyes)

Vajon van bármiféle kapcsolat élményeink és lelkivilágunk között? Lehet például egy hegymászás – vagy bármilyen egyéb sporttevékenység – egy önismereti út is egyben?